25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5894
EURO35.0328
ALTIN2428.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Muhalefetsiz iktidar!

Dünyanın hangi ülkesinde yaşanır bilemiyorum ama, bizim ülkedeki iktidarın karşısında ‘muhalefet’ göremiyorum.

Krallıkla, hatta Dikdatörlükle bile yönetilen ülkelerde siyasi olarak bir rakip ortaya çıkıp muhalefetlik yaptığını haberlerden izliyoruz.

Bizim ülkemizde ise Ak Parti’nin 16 yıllık iktidarı döneminde Muhalefet ‘havanda su dövmekle’ günü geçiştirmeye çalıştı, veya ben öyle gözlemledim.

Ana muhalefet partisi konumundaki CHP’nin 16 yıllık muhalefetlik sürecini gözden geçiriyorum, sadece ‘muhalefet olmak için muhalefetlik’ yaptılar.

Son sürece gelelim, yani 24 Haziran 2018 seçimleri ve sonrasına. Yavru muhalefet konumundaki MHP, seçimler öncesinde kararını verdi, ardından da bağlılık ve desteğini sürdüreceğini söyledi. Yani AK Parti ile ilişkilerde; “ülkenin bekası için” tam destek sözlerini hemşehrimiz, Osmaniye Milletvekili ve MHP Lideri Bahçeli söyledi, sözünün de ardında duruyor.

Gelelim Ana muhalefet partisi CHP’ye, 24 Haziran seçimleri sonunda parti içi kavgalar başladı. Genel Başkanlık ve PM için mücadele verilirken, imzalar toplandı, Genel Merkeze sunuldu. 

Ak Parti, MHP’nin desteği ile yeni sistemle kabineyi oluşturup yoluna devam ederken, CHP içerisinde seçimlerin sonuçları unutulup, Kurultay çağrıları yükselmeye başladı.

Bir diğer muhalefetteki siyasi parti olan İyi Parti de ise Genel Başkan Meral Akşener, alınan oyların yetersizliğinden kendisini sorumlu tutarak, Kurultay istedi ve aday olmayacağını söyledi.  İyi partililer Akşener’in aday olması için kendilerine zincire bağladılar, taraftarlarını galayana getirmeye çalıştılar ve yollara düştüler, evinin önünde saatlerce durdular.

CHP içerisindeki muhalefetin imza kampanyası sürerken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sözcüleri imzacılara tepkili görüşte açıklamalarda bulundular. İmza sayısı yeterli mi, değil mi tartışmaları sürerken, ABD doları TL karşısında 5 lira 19 kuruşu gördü. Ana muhalefet ise Kurultay için imza sayısının yeterli olup olmadığının peşindeydi. Dün ise diğer muhalefet partilerinden İyi Parti’de farklı bir deprem yaşanıyordu. 

İyi Parti kurucularından eski Milletvekili Yusuf Halacoğlu, Özcan Yeniceri ve Nevzat Bor partilerinden istifa ettiler. İstifa eden isimlerin  açıklaması; “CHP ile ittifak hataydı” şeklinde olmuş.

Seçimlere giremeyen bir siyasi partiye destek verip, bazı Milletvekillerini İyi Parti’ye kaydıran CHP’nin sonuçta aldığı yanıtı görüyorsunuz!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ‘koltuk sevdalısı değilim”diye konuşuyor. CHP tabanından bazı isimler ise böyle demiyor! CHP’nin kendini yenilemesi gerektiği söylenirken,  iktidar partisindeki bazı isimler tarafından yapılan eleştiriler karşısında ‘gülünç’ hallerin yaşanması olayına köydeki çiftçi, fabrikadaki işçi veya sokaktaki yılların CHP’lisi tepkilerini dile getiriyor.

CHP’ye ‘kayyum’ atanması ile ilgili haberi duyan CHP’li vatandaşlar, Ak Partili birinin bu sözleri karşısında düştükleri duruma üzüldüğünü belirterek yanıma geldi.

CHP’nin her zaman maddi-manevi destekçisi- savunucu olan Ökkeş Çenet, gazete büromuza gelerek partisinden istifa edeceğini söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu kadar ısrarcı olmaması gerektiğini, 9 kez yenilmesine rağmen koltuğu bırakmaması olayını Ak Parti’ye ‘destek’ olarak değerlendiren Çenet, bu olayının haber yapılması isteğinde bile bulundu.

CHP’de Kurultay olmayacak, Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı sürecek. Osmaniye’ye gelecek yıl yerel seçim öncesinde geldiğinde, “Ben Osmaniye’ye bir çay içmek için gelmiştim, kendimi miting alanında buldum!”diye talihsiz bir konuşma yine yapabilir mi? 

Bu sözleri Osmaniyeli vatandaşlar unutmamışlar, arada bir sohbetlerinden anlatıyorlar.  Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar