27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mücadeleye davet!

Önce insanlık adına, kendiniz, yakınlarınız, çevreniz, kentiniz, ülkeniz ve tüm dünya insanlık alemi adına bir mücadeleye başlamalıyız.


Bu mücadelenin ne olduğunu kafanızda karıştırmaya başlamadan ben söyleyim. Gençlerimizi uyuşturucudan uzaklaştırma mücadelesi.


Görsel ve yazılı basından takip ediyor olmalısınız. Uyuşturucu kullanan gençlerimizin ölümlerini, yaşadıkları olayları ve üzücü yaşantılarını.


Osmaniye düzeyinde bu konuda bir mücadelenin başlamasını öneriyorum. Duyarlı olan tüm insanların bu konuda ortak hareket ederek, bir platform oluşturulmalı.


Osmaniye’de değişik uyuşturucu madde kullanan gençlerimizin yaşlarının 14’e kadar indiğini sanırım duymuş olmalısınız. Gerek otoban, gerekse D-400 karayolunun Osmaniye’den geçmesi nedeniyle uyuşturucu maddelerin geçiş noktasında olması ilimizde de kullanım ve pazarlama olayları yaşanıyor.


Polis ve Jandarma’nın mücadelesi ile bu sorunun ortadan kalkacağını söyleyemeyiz. Bireylerin, ailelerin ve duyarlı insanların da bu konuda mücadele vermesi önem taşımaktadır.


Siyasi partilerimiz; iktidarda olanlar bir köye içme suyu getirilmesi veya bir köyün yolunun yapılmasını hizmet diyerek basın açıklamaları yapmaları kadar, gençlerimizi uyuşturucu alışkanlığından uzaklaştırmak için de aynı çalışmanın içinde olmalıdır. Muhalefet partileri iktidarın yapamadıklarını eleştirdikleri kadar, gençlerimizin uyuşturucu alışkanlıklarından uzaklaştırılması için gereken mücadeleyi vermelidir.


Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi uyuşturucu alışkanlığından uzak tutmakla ülkemizin de geleceğini sağlıklı hale getirmiş olacağız.


Osmaniye’deki tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu ve özel kurumların yetkilileri birer temsilci vermek suretiyle uyuşturucu ile mücadele platformu oluşturulmasını öneriyorum. Oluşacak olan bu platformdaki üyeler, çözüm önerileri ile birlikte Vali Dr. Oduncu ile görüşerek kentimizin geleceği için uygulanacak yöntemler ortaya çıkarılmalıdır.


Belediye ile İl Halk sağlığı ve Sağlık Müdürlüğü oluşturulacak bir ekiple, Mahallelerde Muhtarlarla görüşerek, belirlenen saatlerde ailelere uyuşturucun zararları ve çocuklarını uyuşturucudan uzak tutmaları için eğitilmelidir.


İlkokul sıralarında köyümde okurken, Sağlık görevlileri köyümüze gelmiş, köy okulunda erkeklere ayrı, kadınlara ayrı “doğum kontrol yöntemleri” hakkında bilgiler vermişlerdi. Gelen sağlık görevlileri kadınlara “doğum kontrol hapı” erkeklere de “kondom” ücretsiz dağıtmışlardı.


Aradan geçen onlarca yılı anımsıyorum, bugün de Osmaniye’mizde sayılarının Emniyet Müdürlüğü’ndeki kayıtları ve kayıtsızlarla birlikte ne kadar olduğunu tahmin edebiliyor musunuz?

Peki ne duruyorsunuz o zaman? Bu sayıların daha da artmaması için ne diye bir an önce mücadeleyi başlatmıyoruz.


Osmaniye’mizi, çocuklarımızı ve çevremizdeki insanları, daha da özcesi çocuklarımızı seviyor, onların geleceğini düşünüyorsak, bir an önce bu konuda projeler üreterek, oluşturulacak platforma konuşarak, hayata geçirmeliyiz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar