26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4784
EURO34.8534
ALTIN2442.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Milli Eğitim Müdürü nerede?

Yazımın başlığına baktığınızda tepkimin sadece İl Milli Eğitim Müdürü’ne olduğunu sanmayın.


Bu kentin gelişmesi, eğitim ve öğretimin seviyesinin yükselmesi için çalıştıklarını söyleyen kurum veya kuruluş yöneticilerini de bu ‘yok’ olmanın kapsamında görebilirsiniz.


Pazartesi günü ilkokul birinci sınıfa kayıt yaptıran minik öğrenciler ilk kez okulla ve öğretmenleri ile tanıştılar. İlk kez okula başlayan bu minik yavrularımızın heyecanına ortak olmak için, eğitim ve öğretimlerine yeni başlamalarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’ten bir başarı mesajı yayınlanmasını bekledik. Ama, bugün miniklerin okula başlamasının üçüncü gününde İl Milli Eğitim Müdürü’nden ses yok.


Sanırım Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, minik öğrencilerin okula başladıklarından haberi yok!


Dünkü Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde birkaç fotoğraflı kısacık haber dikkatimi çekti. Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’in Tosyalı Eğitim uygulama merkezini ziyaret ettiği ve burada okul müdüründen okul hakkında bilgiler aldığı yazıyordu. Bu kısa notların altında birkaç fotoğraf görüyorduk.


MEM’nün resmi internet sitesinde  İl Müdürü’nün yeni ziyaretini gördüğümüze göre Müdür Çelik’in Osmaniye’de olduğunu anlıyordum. Miniklerin okula başlamasına “hoş geldiniz, başarılar dilerim”deme zahmetinde bulunan sadece İl Milli Eğitim Müdürü değildi.


Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da unutmuş olmalıydı. Başkan Kara’yı  Osmaniye’de pek göremiyoruz, belki yine il dışındadır. Ancak, yerine bıraktığı Başkan vekili de mi minik öğrencilerin okula başladıklarını unuttu?


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha’nın minik öğrencileri ziyaret ederek, yeni okula başlamaları kutlayıp, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra başarı dileklerini bildiren bir açıklama yapıyor.


İskenderun ilçesi yakınlarındaki Arsuz Belediye Başkanının inceliğine bir bakın, sonra da İl Osmaniye’deki yaşadığımız duyarsızlıklara nasıl üzülmeyelim.

 
Bu haftanın ortasına geldik, önümüzdeki günlerde yeni eğitim ve öğretim dönemi başlarken açılış töreninde mikrofonu eline alıp neler diyecektir Milli Eğitim İl Müdürü Ramazan Çelik!


Osmaniye’deki özel okullar ile Dershanelerin yöneticileri neredeler? Onlar da okula yeni başlayan minikleri için herhangi bir başarı dileklerini belirten açıklamada bulunmadılar.


Okul giysilerini satan birkaç esnaf onlar da sadece velilerin ceplerindeki parayı düşünmekten işyerlerinin vitrinine bile minik öğrencilere başarı dilediklerine rastlamadık.


İşte yeni eğitim ve öğretim yılına böyle başladık Osmaniye’de. İlk kez okulla tanışan minik öğrenciler ne okulun bahçesinde, ne de sınıflardaki sıraların arasında fark edilmedi. İl Milli Eğitim Müdürü bile bu minik öğrencileri fark edemiyorsa, diğer kurum ve kuruluşlar, dershane ve özel okul yöneticilerine ne diyebiliriz.


İlk emrin “Oku!”olduğunu bilenler, okumayanlar kadar yaşamın güzelliklerini düşünemiyorlarsa, ilk emre bile kayıtsız kalıyorlar anlamı çıkar ortaya.


Kendileri gibi düşünmeyenlere burun kıvırarak bakanlar, yeryüzünde tek görüşün hakim olmasını düşünen zihniyettekiler çoğalırken, İlk Emrin “Oku!” olduğunu bile sadece dillerinde bırakıp, yüreklerinde yaşamadıkları sürece, kusurlar zincirinde tepkisiz şekilde yaşar gideriz.Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar