26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5526
EURO34.9642
ALTIN2447.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Meslek etiği!...

Günlük yaşamımızda her mesleğin kendine göre bir etik değeri ve saygınlığı vardır.

Mesleklerini yerine getiren kişi veya görevliler, halktan tepki almama adına görevlerinin önemini kavramalı ve halkın haklı davaları karşısında ‘doğru ve dürüst’ olmaları önem taşır.

Bugünkü köşemde Osmaniye’de mesleğini Avukatlık olarak birinin uygulamalarından sözedeceğim.

Sözkonusu Avukatın ismini vermeyeceğim, ancak Osmaniye Barosu’na kayıtlı olan bu Avukatın yaptıkları, yaşattıkları olaylarla ilgili gerektiği şekilde meslek adına yanlış hareket içerisinde olduğunun uyarısının yapılacağını düşünüyorum.

Osmaniye Barosuna kayıtlı genç Avukatlardan biri, iş takiplerini yaptığı Halkbankası Osmaniye şubesi’nin icra takibine başlar.

Halkbankasından aldığım kredi taksidini üçüncü kez ödeyemeyince Avukat tarafından “İcra takibi” yazısı geldi.

Buraya kadar yaşanan olaylara sözümüz yok. Asıl bundan sonrasına bakalım.

İcra takibini başlatacak olan Avukatın makamına giderek bir hafta gün istedim ve olayla ilgili görüşlerine başvurdum. Avukat ise dosyayı icraya koymayacağını ve ongünlük süre tanıdı.

Aradan üç gün geçtiğinde Halkbankası Osmaniye şubesine giderek ödenmemiş 3 taksidimi ödedim, ardından da icra dosyasının kaldırılması önerinde bulundum. Bankadaki görevli bilgisayara baktığında dosyanın icraya verildiğinin görüldüğünü söyledi.

Bana 10 gün süre tanıyan avukat yanından ayrıldıktan üç gün sonrasında dosyayı İcra’ya teslim etmişti.

Avukatın icra masraflarını da ödeyerek 29.05.2015 tarihinde bankaya parayı yatırıp, buradan aldığım ödendi makbuzları ile birlikte Avukatın bürosuna geldim.

Avukatın sekreterine ödendi makbuzlarını ve gelen icra yazısını teslim ettim.

Bürodan ayrılıp 100 metre gitmeden Avukatın sekreteri beni arayarak makbuzları İcra’ya teslim etmemi istedi.

Geri dönüp makbuzları ve yazıyı alarak İcra’ya geldim ve Avukatın görevli elemanını burada bularak elimdeki makbuz ve diğer belgeleri teslim ettim, o kişi de dosyanın içerisine koydu, başka işimin kalmadığını söyledi.

Aradan iki gün geçmişti ki Avukatın sekreteri beni arayarak makbuz ve belgeleri İcraya teslim etmediğimi söylüyordu.

Telefondaki sekretere makbuz, belgeler ve Nüfus cüzdanı fotokopisini teslim ettiğim kendi elemanlarının ismini vererek söyledim.

Avukatın kendi personeli ile arasındaki iletişimsiz o anda canımı sıkmıştı.

Aradan aylar geçti, dün sabah saatlerinde Halkbankası Osmaniye şubesinden arayan görevli memur, Avukatın icra masrafını ödemediğimi söylüyordu.

Avukat bankayı arayıp icra masrafının ödenmediğini söylemiş olmalı ki bankadan aranıyordum.

Bankadaki görevliye ödeme yaptığımı ve elimde makbuzlar olduğunu söyledim.

Memur telefonu kapattıktan sonra benim hesabımdaki ödemeleri inceledikten sonra benim haklı olduğumu öğrenince telefon açarak olayı belirtip özür diledi.

Elimdeki makbuzlarla bankaya gitmek üzere yola çıktığım anda bu olayı yaşadım.
Avukat, hesabına yatırılan paranın nereden yatırıldığını inceleme zahmetinde bile bulunmadan benden 29.05.2015 tarihinde aldığı parayı yeniden alacaktı.

İyi ki elimde belgeleri saklamışım.

Bu olayda beni strese girdiren, personeli ile kendisi arasında çelişki dolu, işini iyi takip edemeyen mesleklerinde halkı karşısına almak isteyenlere Allah kolaylık versin! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar