18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5531
EURO34.8734
ALTIN2476.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Merhaba Okulum…

Bugün minicik yavrularımız ilk kez okulları ile tanıştılar. Yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba demenin sevincini yaşadılar.

Bir üst sınıfa geçen öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılında daha çok derslerine çalışmaları gerektiğini düşünerek sınıflarındaki sıralarına oturdular.

İlk kez okulla tanışan minikler için önlerinde uzun bir maraton vardı. Onlar ki okuyacak, öğrenecek ve gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak çocuklarımızdı.

Dinimizin ilk emirlerinden olan ‘Oku’ sözcüğünü yerine getirme ve öğrenerek yaşantılarında daha akılcı ve insan ilişkilerinde, iş ilişkilerinde doğruluk, dürüstlük ve yurtseverlik adına geleceğe ışın olma adına sıralarına oturan çocuklarımız cıvıl cıvıl, gözleri parlıyordu.

Anne-babalarından ilk kez ayrı kalarak, yeni arkadaşlar edinmenin, öğretmenleri ile tanışmanın ilk garipliğini yaşıyorlardı.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği çocuklarımızı eğitecek olan Öğretmenleri ile bundan sonra günlerini geçirecekti çocuklarımız.

Öğretmeni bir anne, bir baba olarak görecek olan çocuklar, evlerine geldiklerinde gördükleri eğitimle daha farklı yaşam sürdüreceklerdi. Evde anne ve babalarının öğretmedikleri sosyal ilişkileri öğretmenlerinden öğrendiklerinde farklı birer çocuk olacaklardı.

Okulların derslere başlamasının bir hafta sonunda veliler çocuklarındaki gelişmeyi ve değişimi fark edecekler, sofraya oturduğunda elini yıkaması, besmele ile başlaması, çatal ve kaşıkları tutması gibi değişimler anne-babaları da mutlu edecek.

Öğretmenler ise yeni bir eğitim-öğretim yılında yeni öğrencileriyle tanışıp kaynaşmaya çalışacaklar, bir eğitim ve öğretim yılı böyle devam edip gidecek.

Bu arada Osmaniye’de yeni eğitim ve öğretim yılında sıkıntılar yaşanıp yaşanmayacağını da bugünden itibaren araştırıp, yetkililere bu sütunlarımızda ileteceğiz.

İşte ilk öğrendiğimiz bir sıkıntı, Mithat Paşa İlkokulu’nun eski binası Ortaokul haline dönüştürüldü. Aynı okulun bahçesine ise 4 katlı yeni bir bina yapılarak burada da İlkokul öğrencileri için ayrıldı.

Dün ilkokul öğrencileri bu yeni yapılan binadaki sınıflarına girdiler. 4 katlı binada sadece engelliler için asansör bulunurken, İlkokul ikinci sınıf öğrencilerinin 4. katta sınıflarının olması olayına veliler tepki gösteriyorlar.

İkinci sınıf öğrencisi teneffüs saatinde dördüncü kattan okul bahçesine inip, kantinden alıp veriş yaptıktan sonra yeniden dördüncü kata çıkması olayını aklınızda bir tahlil edin.

Dört katlı bir binanın ilk iki katında birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin bulunması, üç ve dördüncü katlarda da üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin bulunması daha sağlıklı olacağını inanıyorum. Bu konuda da Okul Müdürlüğü’nün küçük öğrencileri binanın dördüncü katına iniş-çıkış yapması olayına bir çözüm bulacağına bekliyoruz.

Yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci, öğretmen, okul yönetimi ve velilerimize sağlık, başarı ve güzellikler getirmesini diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar