26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.577
EURO34.9719
ALTIN2445.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mendilim benek benek!

Bir türkü vardır, dinler ve duygulanırız. “Mendilim benek benek, ortası çarkı felek!”adını taşıyan Türk Halk müziği eserimizdeki duygulu sözleri istediğinizde başka yönlere de çekebiliriz.

Bu kentte değişik türden etkinlikler yapılıyor. Hangi türden yapılırsa yapılsın bu etkinliklerde insanlar birbirleri ile görüşüyor, tanışıyor, buluşuyor ve özlem gideriyor.

Etkinliklerin düzensiz oluşu, katılımcıların azlığı, programdaki organizasyonun eksiklikleri doğal olarak izleyenler tarafından eleştirilebiliyor.

Ancak, bir kentte etkinlik yapmak, cesaret göstermek ve hayata geçirmenin kolay olup olmadığını da düşünmek gerekiyor.

Özellikle sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinliklerde, kentte kaç işadamının katkı sağlayıp sağlamadığını da düşünmek gerekiyor.

Hani bir söz vardır, “Bekar olana kadın boşamak kolay gelir!” tümcesini anımsayın. Düşenli bir işi olup, mesai saati bittikten sonra evi ile işyeri arasında gelip-giden bir insanın çevresindeki diğer insanların yaşantılarından haberi nasıl olacak?

Ay sonu geldiğinde maaşını alır, gereksinimlerini karşılar, artanı ile de hafta sonu piknik yapmaya giden bir insanın, Bayramdan bayrama et yiyen bir aileden ne kadar haberi olabilir!?

Yeniden etkinliklere dönmek gerekirse, özellikle bir kentin gelişmesi, tanınması ve insanların birbirlerine kaynaşabilmeleri için kültür ve sanatsal etkinliklerin daha sık yapılması önem taşımaktadır.

Bazı anlar gelir ki, okuduğunu bildiğiniz, elinde Üniversite diploması olan kişilerin bile bir etkinlikle ilgili yerli yersiz eleştiri yaptığına rastlayabilirsiniz. Sosyal ve toplumsal olayları yakından izlemek, eğitimin sosyal güzellikleri ve toplumsal barışı getirebileceğinin farkına varmayan veya varmak istemeyen “okumuş” kişilere rastladığınız olabiliyor!

Anımsarsanız, özellikle siyasiler seçim önceleri konuşmalarında, “Bu kente bir çivi bile çakan olmuşsa ona teşekkür ederim!”diye sözlerine başlarlar.

Bir kente çivi çakmak derken, çok katlı binalar yaparak kenti betonlaştıran Müteahhitlerden sözedildiğini sanmayın!

Kendin düzenli gelişimi, sağlıklı sosyal yaşamı, huzur, güven ve barış içerisinde yaşanabilir olabilmesinden sözedilmek istenmektedir.

Tüm güzelliklerin yaşanabilmesi için kültür ve sanatsal etkinliklerle insanların kaynaşması, tanışması ve kentte birlikte yaşamanın koşullarında ortak davranışları önem taşımaktadır.

Bu gün hafta sonu, özellikle kamu kurumlarında çalışanlar için tatil olduğu yönünden hareket edersek, ekonomik anlamda gelirleri yerinde olanlar piknik yapmaya gideceklerdir. Gittikleri yerlerdeki piknik alanlarındaki kirliliği kendilerinden önce gelenlerin yaptıklarını düşünerek, kendilerinin de aynı kirlilikle oturdukları yerleri bırakmamaları halinde güzellikler yaşanacaktır.

Bir olayın içerisinde görüşünüz, bedeniniz veya maddi bir katkınız bulunmuyorsa gerçekleşen etkinlikle ilgili dışarıdan gazel okumaya ne derecede hakkınız olup olamayacağını da düşünmeniz gerekir.

Fırından alıp afiyetle yediğiniz ekmeğin sofranızı gelinceye kadar, kaç insan gücünden ve hangi evrelerden geçtiğini, burada yatan emeğin sonucunda ekmekleştirdiğini dişlerimizin arasında ekmeği ezerken düşünmüyorsanız eğer, o ekmeğin tadına varabildiğinizi mi sanarsınız!? Sağlıklı günler dileğimle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar