25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5497
EURO34.9322
ALTIN2426.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Memleketim

Osmaniye’nin adının önüne bir başka deyim eklenerek değiştirilmesi yönünde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından çalışmalar yapılıyor.

Yıllar öncesinde Osmaniye’nin adının önüne farklı deyimlerin eklenmesi için öneriler yapıldığını anımsıyorum.

“Yiğit Osmaniye” olması yönünde çalışmalar başlatılmıştı. Osmaniye Belediyesi ile “Mutlu şehir Osmaniye” olarak tanıtımlar yapmaya başlamıştı. Son günlerde ise il nüfusu bakımından en fazla şehit veren kent olarak olmasının adının “Şehit Osmaniye” olması yönünde çalışmalar başlatıldı.

Bence önemli olan Osmaniye’deki doğal güzelliklerin korunması, kentin geliştirilmesi, insanların sosyal ve ekonomik yaşantılarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalara ağırlık verilmelidir.

Osmaniye’nin adının başına; “Şehit veya Yiğit” ya da bir başka deyim konulması önemli değildir.

Osmaniye’nin ilçe olduğu yılları anımsayın, dönemin Belediye başkanı İbrahim Karayiğit, Osmaniye ile Zorkun yaylası arasında teleferik kurulması için proje hazırlığı içinde olduğunu, bunu da yabancı firmalara yaptırabilmek için çalışmalar yaptığını anımsayın.

O günlerde dönemin Belediye Başkanı Karayiğit’in “hayat kurduğunu” söyleyenler, hatta olacağına inanmayanların konuştukları sözleri anımsayın.

O yıllarda olmadı veya olamadı. Ancak aradan geçen yıllar içerisinde teleferikle ilgili değişik projeler halk arasında konuşuldu veya adaylar tarafından sözler verildi.

Şu anki Belediye Başkanı Kadir Kara, ikinci dönem için adaylığını açıklarken, Karaçay vadisi üzerinde, şu anki Belediye mesire alanının bulunduğu yerde teleferik ile birlikte geniş kapsamlı park ve oyun alanından sözetti.

Geçtiğimiz günlerde edindiğimiz bilgiler bizleri sevindirirken, bu önerinin bu kentteki halkın oyları ile yönetime gelenler tarafından değil de atanmış olan Valimiz tarafından ilk adımının atılması daha farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Osmaniye-Zorkun arasına teleferik yapılması projesi, Valimiz Kerem Al’ın isteği ve önerisi ile İl Genel Meclisi’nde görüşülmesi ve oybirliği ile kabul edilmesi sevindirici bir olaydı. DOĞAKA’nın desteği ile yapılması ve projelerin hayata geçirilmesi çalışmalarına başlanılırken, Karaçay vadisi üzerinden Zorkun yaylasına doğru uzanan hattaki teleferik ulaşımını gözlerimizin önüne getirelim.

Sanırım Dereobası köyü girişin bulunduğu Karaçay vadisi üzerinden başlayıp, Karacalar köyü üzerinden Karaçay vadisini de tepeden izleyerek Zorkun yaylası Şenliktepe’ye doğru bir güzergah düşünülebilir.

Zorkun yaylasına teleferik projesi konusunda özendirici ve istekli olan Valimiz Kerem Al başta olmak üzere, İl Genel Meclis üyelerini ve emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyoruz.

Yerel yönetim olarak, Musa Şahin Bulvarı üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve kente modern bir görüntü verebilme adına, yaşanabilir bir Osmaniye için battı çıktı veya farklı bir projenin de hayata geçirilmesini sabırla bekliyoruz.

Belediye Başkanı Kadir Kara’nın yine ikinci dönem adaylığını açıklarken şu anki Belediye hizmet binası önünden geçen Bulvar üzerindeki battı- çıktı projesi ile ilgili çalışmaları merak ediyoruz.

Osmaniye’nin adının önüne deyimler eklenmesinin çalışmaları yerine, bu kentte yaşayan insanların; birbirleri ile barış içerisinde ve işsahibi olarak yaşayabilmeleri için uğraş verilmesinin daha da güzellikler getireceğine inanıyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar