26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4771
EURO34.7556
ALTIN2439.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Medya’nın gücü

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti, kurulduğu ilk günden itibaren kentin tanıtımı için çeşitli etkinliklerle adını duyuruyor.

Şöyle bir gerilerden başlamak gerekirse; Osmaniye’nin İl olması için sarı önlüklerini giyerek imza kampanyası ve basın açıklamaları yapıldı. Osmaniye’de Üniversite kurulması için yine Gazeteciler Cemiyeti öncülük etti.

Osmaniye’de ilk kez yerfıstığı festivalini coşkulu şekilde gerçekleştiren Gazeteciler cemiyeti oldu.

Saydığım birkaç örneğin ardından son olarak TGF’nun “Başkanlar Konseyi” toplantısının 56.’ncısı Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde üç gün süreli olarak gerçekleştirildi.

Osmaniye’nin il ve 80 plaka sayılı olduğunun tanıtılması, bilmeyenlere bildirilmesi ve kentin tanıtımı açısından önemli bir toplantıydı bu etkinlik.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen TGF Başkanlar konseyi toplantısı renkli anıları da gerilerde bıraktı. Türkiye’nin değişik illeri ile KKTC’den gelen medya mensupları unutamayacaklarını söyledikleri anılarla Osmaniye’den ayrıldılar. Bazı meslektaşlarımızın Osmaniye’yi çok sevdiğini, hatta buraya yerleşmek isteyenler bile oldu.

Masal park gezisinde kentlerinden anılar buldular. OGC eski Başkanlarından Gökhan Erkmen’in mezarının ziyareti sırasında duygulu anlar yaşanırken, Osmaniye’de kenetlenen bir basın kitlesini gördüler.

Öğretmenevi’ndeki yemekte garsonların hizmetlerinden memnun kaldılar. Aslantaş Açık Hava Müzesini gezerken tarihin derinliklerine inildi. Kaleler şehri olduğumuzu gördüklerinde mutlu oldular. Karatepe kooperatifi ziyareti sırasında kök boya kilimleri incelediler, köy sakinlerinin sıkma,börek, ayran, togga ve çaylarını tattılar. Kadınların ağıtlarını kameralara aldılar. 

Yine önemli olan etkinliklerden birisi de yaklaşık 65 kişinin katılımı ile Hatay’ın Hassa ilçesi Suriye sınırına gidildi. Afrin’deki askerlerimize ve meslektaşlarımıza moral amaçlı bu ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı.

Belediye Başkanı ziyaret edilerek gelişmeler hakkında bilgiler alındı. Hassa ilçesinde 8 bin Suriyelinin barındığını öğrendik. Bazı meslektaşlarımız kentlerindeki yakınlarını arayarak Suriye sınırına geldiklerini ve askerlere moral vermek istediklerini telefon konuşmaları ile aktardılar.

Etkinliklerin son gününde ise basın ödülleri sahiplerini buldu. Osmaniye’de gazete, radyo ve Televizyon çalışanlarının katıldığı, çeşitli kategorilerdeki medya ödülleri de sahiplerine verildi.

Bölgesel  ve yaygın medya kuruluşlarında da yine ödüller verilirken, Osmaniye’de medya buluşması da yaşanmış oldu.

Yaygın medya kuruluşları arasındaki ödüller sadece plaketlerle kalmayıp, üzerinde isimleri yazılı Karatepe kilimleri, yerfıstığı maketli anahtarlık, fıstık şekerlik maketi ile yerfıstığı da hediyeler arasında yer aldı.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen TGF 56. Başkanlar Konseyi toplantısının ardından, kentimizi gezen medya mensupları mutlu şekilde ayrılırken, kentimizin tanıtılmasında bir kez daha etken olduğumuz kamuoyunda kendini gösteriyordu.

Osmaniye valisi, Belediye Başkanı, OKÜ Rektörü, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve OGC üyelerinin yoğun çalışma ve birlikteliği ile gerçekleşen üç günlük etkinlik, kentimiz adına ev sahipliği ile sona ererken, bizler de, ağırladığımız konuklarımız da mutlu şekilde toplantıyı sonlandırmaktan sevinçli kaldık. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar