23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5986
EURO34.7648
ALTIN2420.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Medya buluşması

Mersin ilinin Erdemli ilçe Belediyesi 4 yıldır “Kızkalesi Medya günleri” adı ile etkinlikler düzenliyor.

Birinci yıldan başlamak üzere bu etkinlikleri izliyorum.

Bir ilçe Belediyesinin Türkiye’de ilk kez Medya çalışanlarına, özellikle de yerel medya önem vererek yılda bir kez buluşturması, tanışma olanağı sağlaması ve kaynaşmalarına neden olması sevindirici bir olay.

Erdemli Belediye Başkanı Muharrem Tollu 33 yıllık bir belediyeci, Belediye Başkanlığının ikinci yılını doldurmak üzere.

İlçesinin adını yurt geneline ve yurt dışına duyurabilmek adına güzel bir etkinlik projesi hazırlamış ve 4 yıldır da gerçekleştiriyor. 

Üniversitelerin İletişim Fakültelerindeki akademisyenlerden destek alıyor, birlikte hareket ediyor.

Ayrıca yaygın medyanın önemli isimlerini de böylesi etkinliğe davet ederek yerel medya çalışanları ile tanışma olanağını sağlıyor.

Etkinlik süresince tarihi ve turistik yerler geziliyor, fotoğraflar çekiliyor, yazılıp çiziliyor ve medya çalışanları kentlerine döndüklerinde Erdemli’yi anlatıyorlar.

Erdemli Belediye Başkanı MHP’den seçilmiş, ama siyaset gözlüğü ile kimseye bakmadığını söylüyor.

Gala gecesindeki konuşmaları dikkatimi çekti.

İki dönemdir Belediye Başkanı olduğunu anlatan Başkan Tollu partisinin adını bile söylemeden konuşmasını tamamladı.

Konuşması arasında “İlçe Başkanım” sözünü söylerken bile parti adı kullanmadı.

Medya’nın yöneticilere yol gösterici, uyarıcı ve halka daha iyi hizmet edilme noktasında rehber olduğuna inandığını söyleyen bir Belediye Başkanı gördüm.

Yurtdışından ve Türkiye’nin 25 ilinden yaklaşık 430 medya çalışanı ile birlikte etkinlikte aramızda dolaşırken yanında koruması bile bulunmadığına tanık oldum.

Yine gala gecesinde Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna  bir konuşma yaptı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu söylerken parti adı kullanmaması dikkat çekiciydi.

Medya çalışanlarını bir arada gördükleri halde siyasi partilerinin adını söylemeden, tüm insanlara eşit baktığını anlatırcasına konuşan bu iki insanı kutlamak gerektiğine inanıyorum.

Yemek masasında bile birlikte fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayan, yanındakiler tarafından engel konulmayan bir Belediye Başkanı olarak tanıdım Muharrem Tollu’yu.

Ulaşılması kolay, halkın içerisinde dolaşırken rahatlıkla sorunları dinleyebilen, eleştirilere açık bir Başkan olarak gözlemlediğim Tollu gibi ülkemizin Belediye Başkanlarına gereksinimi olduğuna inanıyorum.

Belediye Başkanlarının kültür ve sanata önem vermeleri halinde kentlerinin daha iyi tanınabileceğini inanlar, yeniden aday olmak istemeseler bile halk böyle insanları “aday olmaya zorlarlar”

Kayseri’den gelen 7, Adana’dan gelen 8 medya çalışanı için Belediyeler minibüs ayarlamış, gidiş ve dönüşlerini sağlamışlardı.

Diğer bazı illerdeki meslektaşlarımla görüştüğümde de durum aynıydı, Belediye Başkanları tarafından gidiş-dönüş için hizmetlerine araç verilmişti.

İlk yılında 4 ille başlayan, her yıl 4 il eklenerek artırılan “Kızkalesi Medya günleri” etkinlikleri 4. yılında 25 il ile yurt dışına etkisini gösterirken, Erdemli Belediyesi 3 günlük süreçte belki birkaç yüz milyon masraf yapmış olabilir ama, bu etkinlikte harcadığının iki katını vermiş olsa, ilçesini böylesine tanıtamazdı! Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar