25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5138
EURO35.0224
ALTIN2432.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Meclis Üyeleri

Yerel seçimlerle ilgili çalışmalar devam ederken, sadece Belediye başkanlığı seçiminin yapılmayacağını daha önceki yazılarımda gündeme getirmiştim.


Bu seçimlerde mevcut görevinde bulunanların çoğunluğunun yeniden aday adayı olduklarını da vurgulamıştım.


Muhtarlık, Belediye Meclis üyeliği, İl Genel Meclis üyeliği ve Belediye başkanlığı noktasında halkımızın iyi bir değerlendirme yapması gerekiyor.


Halen görevde bulunanlar, bu güne kadar görevlerini adil, eşit ve sağlıklı şekilde yapabildiler mi? Halen görevde bulunanların hizmet noktasında eksik ve aksaklıklarının olup olmadığının da incelenmesi önem taşıyor.


Osmaniye’de 35 mahalle bulunuyor. Bu mahallelerimiz arasında 15 dolayındaki mahalleden aday gösterilen Belediye Meclis üyeleri kentin tüm mahallelerini temsil ediyor. 35 mahalle arasında 20 dolayındaki mahalleden Belediye Meclis üyesi seçilmemesi kente işit olarak hizmetin götürülmediği yönünde Mahalle muhtarlarından şikayetler alıyorum.


Kentin belli mahallelerinde oturanlar Meclis üyesi seçildikleri için, hizmetlerin de belli mahallelere götürüldüğü yönündeki iddialar üzerine 2014 yerel seçimlerinde siyasi partilerimize bir anımsatma yapma gereği duydum.
Osmaniye’nin her mahallesinden olamasa bile en az 30 mahallede birer Belediye Meclis üyesinin seçilmesi yönünde çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum.


Siyasi partiler ve adaylar Belediye Meclis listelerini hazırlarken bu noktaya özen gösterirlerse, belli mahallelere fazla hizmet gittiği yönündeki eleştiriler de azalır diye düşünüyorum.


Bazı Mahalle muhtarları ile yaptığım görüşmelerde, belediye Meclis üyesi olan mahallelere farklı hizmetlerin gittiği, Meclis üyesi bulunmayan mahallelere ise hizmetlerin az gittiği yönündeki eleştirilerin dikkate alınmasını öneriyorum.


Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğim gibi, Belediye Meclis ve İl Genel meclis üyelerinde kadın adaylara da önem verilmesini, Meclis’in renkliliği ve görüşlerin farklılığı açısından önemsiyorum.


Bu konuda da siyasi partilerin gereken çalışmayı yaparak, aday adaylarının oy oranlarına değil, çalışma kapasiteleri ile bilgi birikimlerine önem verilmesini, Belediye başkanı kadar, Meclis üyelerinin de önemli olduğunu anlatmak istiyorum.


Osmaniye’nin gelişmesi, tanınması ve hizmetlerin daha hızlı şekilde yapılabilmesi için Belediye Meclis üyelerinin önemli rollerinin olduğunu ayrıca anımsatmak istiyorum.


Bu konuda yapılacak olan çalışmaların, sağlıklı ve kentimizin geleceği açısından önemli olduğunu, seçimi kazanmak için aday gösterilmesi yerine, Osmaniye’nin yaşanabilir bir kent olabilmesi için aday gösterilmesi gerektiğini bir kez daha anımsatmayı görev biliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar