26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4959
EURO34.9776
ALTIN2437.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mazgalların Kokusu

Osmaniye kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kanalizasyonların üzerindeki mazgallardan gelen kokular yaz sıcaklığı ile birlikte Ramazan ayında vatandaşları aşırı derecede rahatsız ediyor.

Mazgalların kokuları özellikle sıcak saatlerde yükselirken, çevredeki esnaflarda bu kokulardan aşırı derecede rahatsız olduklarını dile getiriyorlar.

Sadece mazgallardan kokular rahatsız etmiyor insanları, sineklerin yuvası haline gelmiş olmasından da şikayetler alıyoruz.

Osmaniye Belediyesi’nin mazgalları ilaçlama konusunda yetersiz kaldığı veya eksikliklerinin olduğunu belirten vatandaşlar, olaylara duyarlı davranılmasını istiyor.

Son günlerdeki yaz yağmurları ile birlikte biriken yağmur sularının sineklerin üremelerine katkı sağladığını da belirten vatandaşlar, sivrisinekle mücadele konusunda ilaçlama hizmetlerindeki aksaklık veya eksikliklerle ilgili de eleştiriler alıyoruz.

Bu yaz mevsiminde beklenmedik yağışlar, özellikle sıcaktan kurumuş haldeki maddeleri eritme noktasına getirirken, yağmur suyu birikintilerinin de sinek üremelerinde önemli etken olduğunu düşündüğümüzde, yapılan sinekle mücadele konusunda daha farklı yöntemler kullanılmasını ortaya çıkardı.

Özellikle sinekli mücadelede kullanılan ilaç veya ilaçların etkisi de tartışılırken, yayla veya denize gidemeyen kentte kalan vatandaşlar sinek şikayetlerinin sona ermesini bekliyorlar.

Yollardaki mazgallardan gelen kokular konusunda da yeterli ilaçlamanın yapılması ile birlikte kanal açma araçlarının çalıştırılarak gereken temizliklerin daha sık yapılması isteniyor.

İlaçlama olayları konusunda bazı mahallelerden de şikayetler alıyoruz. Belediye yetkilileri ise ilaçlamanın aralıksız olarak devam ettiğini söyleseler de, vatandaşın sinekten rahatsızlıkları bitmek bilmiyor.

Belediye görevlileri sinekle mücadele konusunda söyledikleri gibi aralıksız olarak ilaçlama yapıyorlarsa, yine de vatandaş geceleri sinekten rahatsızlık duyuyorsa, bunun da bir çözümünün olmasının gerektiğini düşünüyorum.

Örneğin, mahalle aralarında hayvan besiciliği yapılıp yapılmadığının araştırılması, su birikintisi olan yerlerin belirlenerek kurutulmasına çalışılması gibi önlemler alınarak vatandaşın sinekten şikayetleri en aza indirilebilir.

Sineklerin üremelerinde bir diğer sorunun da çöp bidonları ile gelişi güzel yollara atılan çeşitli ürünler olduğunu unutmamak gerekiyor.

Yol kenarlarına, açık olarak atılan başta gıda ürünleri olmak üzere bazı ürünlerin bu mevsimde koku verebileceği gibi, sineklerin de bu ürünler üzerinde toplanmasını sağlayabileceği unutulmamalıdır. Bu konuda sorunu başlatmadan çözümünü bulmak ise vatandaşımıza düşüyor.

Cadde ve sokakları kirletmeden, atıkları çöp poşetleri ile varsa çöp bidonlarına koymak suretiyle koku ve sineklerin üremelerine engel olabileceğimi de unutmamak gerekiyor.

Yetersiz konularda Belediye görevlileri gerekli çalışmalarını yapmalı, vatandaşımız da gelişi güzel yerlere açık olarak atıklarını bırakmadığı zaman bu kentte sineksiz ve en az koku ile yaşar hale gelebiliriz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar