27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mayıs ayının 14’ü

Ne kaldı şunun şurasında 14 Mart’tan 14 Mayıs’a, 60 gün sonra sandıklar açılacak ve bu seçimin de sonucu belli olacak.

Takvim belli oldu, seçim tedbirleri ile ilgili ilk genelge de 81 ilin Valiliklerine gönderildi.

Genelgeyi okuyorum, alınan önlemler halkın huzur ve güveni açısından önemli maddelerden oluşuyor.

Dikkatimi çeken maddeler de oldu. Enerji dağıtım merkezlerinde gereken tedbirlerin alınması.  

Özellikle elektrik kesintileri yaşanmaması için  “trafoların korunması” ile ilgili sözleri okurken, “Trafoya kedi girmiştir!” sözlerini anımsadım.

Bir başka maddeyi okurken, sosyal medya üzerinde alınacak önlemlerdi. Bu maddeler özellikle depremin etkisinde bulunan 11 ildeki süreç kapsamında “suistimkal” edilmesi yönündeydi.

Seçim süreci içerisinde sosyal medya üzerinden yapılması olası  “provakatif” paylaşımlar üzerinde ciddi çalışmalar yapılacağı yönündeydi.

Genelgede vurgulanan paylaşımların “seçim suçları” kapsamında, belirlenmesi halinde  gerekli yasal işlemlerin yapılacağı yönünde sözler yeralıyordu.

Buna da vatandaşlarımızın özen gösterip dikkat etmesi, yapacakları paylaşımlar konusunda bir uyarı niteliği taşıdığını belirtmek istiyorum.

Seçim takvimi belli olduğuna göre, Adayların da vatandaşların yanlarına uğrayıp hal-hatır sormaların sıklaşacağı bir gerçek.

Aday oldukları kentlerdeki seçmenle kucaklaşmalar, verilecek olan yeni vaadlerin akşamında kurmaylarıyla beraber kritik yapmaya çalışan adayların çalışmalarını gözlerimin önüne getiriyorum.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı için Adayların çevresindeki siyasi partilerin destekleri de netleşmeye başladı.

Muhalefet partileri önce “6’lı masa” etrafında buluşurken, Sol bloktaki partiler de ayrı bir masada buluşma çalışmaları yapıyordu.

Cumhur ittifakı etrafında buluşan siyasi partiler de ayrı bir grup oluşturuyordu.

İktidar tarafı “6’lı masa” etrafında buluşanları eleştirirken, bugünlere gelindiğinde “Cumhur ittifakı”nın da masasında 7 siyasi partinin buluşmaya çalıştığını görmekteyiz.

Masaların ayaklarının altında kimler yeraldığı tartışılırken, masaların üzerine dirseklerini koyanların kimler olduğunun önemi 14 Mayıs akşamı netlik kazacaktır.

Her siyasi parti görüşündeki insanlar istedikleri adaydan yana tercih yapabilmeli, görüş ve tercihlerinden dolayı ötelenmemelidir.

Birilerini desteklediğinde “İyi” başkalarını desteklediğinde “Kötü” olarak değerlendirmeler yapmaya kalkışmak, vatandaşın görüş ve düşüncelerine “müdahale etme” anlamına gelir.

Adaylar konuşsun, yapacaklarını anlatsın. Seçmen de hür iradesi ile sandığa gidip oyunu versin. Bu ülke için yapacak çok işimiz olduğunu unutmamak gerekir.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar