16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4223
EURO34.4625
ALTIN2488.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Masal Park

Osmaniye’de  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımı ile Masal Park’ın açılışı yapılmıştı.

Yapılan her hizmet için  vatandaşımız hizmeti getirenlere teşekkür eder, ancak hizmetlerin halka yansıması durumunda tepkiler de oluşabiliyor.

Masal Park Osmaniye için öncelikli miydi veya şimdilik gerekli mi, değil miydi bunu tartışmak istemiyoruz.

Halkımızın Masal Park’a giriş ücretlerine tepkilerini paylaşmak istedim. Belediye Başkanı Kadir Kara, “10 Ocak çalışan gazeteciler günü” amacı ile düzenlediği basın toplantısında, kendisine yöneltilen “Masal parka giriş ücretli mi olacak?” sorusuna, Başkan Kara girişin ücretli olacağını, ücreti ise işletmeyi alan firma tarafından belirleneceğini söylemişti.

Nihayet Masal park açıldı, halk arasında giriş ücretleri üzerine çeşitli yorumlar getirilse de, Pazartesi gününden itibaren giriş ücretleri de uygulanmaya başladı.

Masal park’a giriş ücreti 10 Tl olarak belirlenmişti. Vatandaşımız giriş ücretine karşı gelmiş olsa bile, 10 TL’nin Osmaniye yaşam koşullarına göre pahalı olduğu yönünde tepki göstermeye başladı. Bu arada tepkiler Belediye Başkanı Kadir Kara’ya karşıydı.

Oysa Belediye, Masal park işletmesini bir firmaya ihale ile vermişti. Bu olayı bilmeyen vatandaşlar Belediye Başkanını eleştiriyorlardı.

Eleştirilerin bir başka boyutuna bakıyoruz. Girişte alınacak 10 Tl’lik kart ile içeride 3 ile 5 Tl arasında oyun ünitelerinden yararlanabilecekler. 

Masal Parka giriş ücretli, ancak içeride herhangi bir oyun ünitesinden yararlanmak istemeyen kişi sadece giriş için bu parayı ödemiş olacak. Vatandaş farklı yorum getiriyor. 4 kişilik bir aile girişte 40 Tl ödeme yapmış olacak, içeride ayrıca oyun üniteleri ile birlikte bu rakam iki katına çıkabileceğini düşünen vatandaşlar, Osmaniye’de parka giriş ücretine karşı geliyor.

Bir başka tepki ise, yaz aylarında insanların yayla ve denize gitmesi nedeniyle  Masal Park ziyaretlerinde azalma olacağı düşünülüyor. 

Bazı vatandaşlar ise, işletmecinin birkaç ay sonrasında giriş ücretinde indirime gitmek zorunda kalacağını da söylüyorlar.

Masal Park içerisindeki oyun ünitelerinin de ücretleri belirlenmiş. Bu arada; 65 yaş üstü insanlar ile Şehit yakını, gaziler ve engelliler için ise ayrı bir ücret alınacak.

Park içerisindeki oyun ünitelerinde  ücretler; 3 Tl ile 7 Tl. arasında değişiyor. Bu arada günlük kartta alınabileceği belirtiliyor.

Tüm bu ücretlerle ilgili vatandaşlar, oyun ünitelerindeki ücretlere değil, giriş ücretine tepkisini her koşulda dile getiriyor.

Osmaniye’de parka giriş ücretine girişte ücret alınmasının tepki görmesi olayında yukarıda söylediğim gibi Belediye başkanı hedef alınırken, bu olayın yeterinde vatandaşı bilgilendirilmemesinden kaynaklandığını belirtmek istiyorum.

Parkın işletmesinin özel bir firmaya verilmesi sonucu giriş ücretinin alınması ise bilen vatandaşlar tarafından doğal karşılanıyor. Bu arada Park 328’deki oyun ünitelerini de örnek gösterenler var. 

Bir hizmet verilirken bedelinin olacağını söyleyenler de var. Ama en önemlisi bu kentin insanı hizmete açılan parka girişte ücret alınmasına tepkili. Çözüm ne olabilir, ücretsiz olmalı mıydı? Ya da girişte 3 veya 5 Tl mi ücret alınmalıydı? İşte bu soruların yanı

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar