26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5549
EURO34.9659
ALTIN2437.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Mart’ta ‘dert’ten kurtulmak!

Mart ayının ‘dert ayı’ olduğuna ilişkin halk deyimlerini duyanlarınız olmuştur.

Mart ayı ile ilgili olarak; “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır!”diye de aynı zamanda  atalarımızın sözü bulunmaktadır.

Soğuk havalar tüm canlıları üşütür, soğuklardan etkilenen canlılar arasında sıkıntılarını ancak insanlar dile getirebilirler.

Sokakta yaşayan, yattıkları yerleri belli olmayan; kedi-köpek veya diğer canlılar olarak bildiğimiz hayvanların yaşayabilme adına verdikleri mücadeleyi anlayabilen biz insanların sayılarını bilemeyiz!

İnsan olarak, yaradılışımız gereği tüm canlıların bizlere “emanet” olduğunu söyleyenlerin, bu konudaki eylemleri gerçekleştirmeyenlere karşı tepkilerini her zaman merak etmişimdir!

Covid-19 salgınına karşı önlem olarak uygulanan tedbirler, televizyon ekranlarında önemli isimler ve saygı duyulan  devlet yöneticileri tarafından yapıldı. Vatandaşlarımız bu kurallara uymaya çalıştı, uymayanlar hakkında kesilen para cezaları “İki asgari ücrete yakın” rakamlarda oldu.

Eleştiri veya tepki yapılabilir, hatta bazı olaylar karşısında tepki bile gösterildiğine tanık olabilirsiniz. Ancak; insanların aklı ile alay edercesine konuşmalar yaparken, hizmet etmekle olduğunuz mevki-makam ve sizleri oraya getiren insanlarla “alay” edercesine sözler kullanıp kullanmadığınıza da özen göstermeniz önemlidir.

Covid-19 salgını nedeniyle bir çok etkinlikler 1 Mart tarihine kadar ertelendi. STK’ların genel kurul toplantılarının yapılması ile ilgili gelen mesajlarda 1 Mart 2021 tarihi gösterildi.

Bugün Mart ayının ilk günü, yeni bir mesaj gelip gelmeyeceği STK yöneticileri tarafından merak ediliyor. İktidar Partisi’nin İl Genel Kurul Toplantıları  bir günde, 5-6 ilde olmak üzere, İktidar Partisi Genel Başkanı’nın video konferans yolu ile katılımı ile “Lebalep katılımla” yapılabiliyor.

Cenaze törenlerine katılımlarda sayı verilirken, yine iktidar partisinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı cenaze törenlerindeki katılımın Bin rakamının üzerinde olduğunu basındaki fotoğraflardan gördüğümüzde;……..

Bir Milletvekili çıkıyor; “Çiftçinin cebindeki telefon” ile ilgili, bir başka Milletvekili; “Asgari ücretlinin otomobil alması” ile ilgili konuşmalar yapıyor.

Bu ülkenin gıda üretimi yapan bir çiftçinin kullandığı 3 bin 500 liralık ve taksitle aldığı cep telefonunu, bu insanımıza hak görmeyecek gibi söz kullanan Milletvekili’nin aylık maaşını nerede harcadığını merak ediyorum!?

Asgari ücretli’nin otomobil sahibi olduğunu söyleyen Vekil’e sormak isterim!... Olamaz mı, alamaz mı!?

Belediyelerin “Halk ekmek” büfelerinde satış yapmasına karşı olan fırın işletmecileri ve aynı görüşte olan farklı kişilerin tepkilerini duyuyorum.

Fırınlarda 2 Tl’den satılan ekmek yerine Belediye büfelerinden yarı fiyatına alan vatandaşın ekonomik durumunu düşünmek ve ona göre tepki göstermek bir insanlık duygusu olmalıdır.

Bir toplulukta birlikte yaşayan insanlar, tok olanların aç olanların halinden anlamıyorsa barış ve huzur içinde yaşanması zor olacaktır.

İnadına muhalefetlik yapmak veya inadına çelişkilerle dolu sözleri kullanmanın toplumsal barış ve huzuru bozabileceğini unutmamak gerekir.

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar