18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5252
EURO34.8951
ALTIN2477.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Logar kapakları

Kentin belli yerlerindeki logar kapaklarının yol seviyesinden yüksek veya alçakta olması ile ilgili şikayetler alıyorum.

Geçtiğimiz günler içerisinde Dr. Ahmet Alkan caddesi üzerindeki asfaltaki bir logar kapağının araçlar için tehlikeler oluşturduğunu, yol seviyesinin altında bulunduğunu haber olarak gündeme getirmiştim.

Yollardaki logar kapakları konusunda yetkililerin eksikliklerini gidermeleri konusunda yapılan uyarılara duyarsızlık kalınmasına vatandaşımızdan tepkiler geliyor.

Kırılan kaldırım taşları, bozulan kilit parke taşları hem yayalara, hem de araçlara sorun oluştururken, yetkililerin bu konuda ciddi çalışmalar yapmaları isteniyor.

Önümüzdeki günlerde okullar açılacak, ardından yağmurlu günler başlayacak. Yol seviyesinin altındaki logar kapaklarının üzerine yağmur sularının oluşturacağı gölcükler hem araçlara, hem de yayalara sıkıntılı anlar yaşatacaktır.

Kent merkezi dışında mahallelerdeki sokaklarda da logar kapaklarının tehlikeler oluşturduğuna tanık olmaktayız. Özellikle bisiklet veya motosiklerin seyirleri sırasında aniden önlerine çıkan düzensiz logar kapakları kazalara davetiye çıkarır biçimde bulunmasına çözüm bulunması isteniyor.

Elektrik, telefon kablolarının yeraltına alınması ve yağmur suyu kanallarının logar kapakları konusunda ilgili kurumların inceleme ve araştırma yaparak, eksik veya aksak olan yerlerde sağlıklı çalışmalar yaparak sorunların çözümlenmesi bekleniyor.

Sorunların büyümesi veya kazaların oluşması neticesinde çözümünü aramak yerine, eksik veya aksaklıkların söz konusu kurumların görevli personeli tarafından araştırılıp bulunması sonunda da çözümlenmesi sağlıklı bir kentte yaşamı sağlayacaktır.

Bazı kurumlara eksikliklerini anımsattığımız zaman kırılıyorlar, hatta karşı taarruza geçerek bize karşı farklı bakış içerisine giriyorlar.

Hangi kurum olursa olsun yaptıkları hizmetleri sağlıklı vermediği sürece tepkilerimizle birlikte uyarıları yapmayı sürdürmekten kaçınmayız.

Gerek çarşı içerisinde, gerekse mahalle aralarındaki logar kapaklarının yol seviyesi altında veya üzerinde olması olayındaki tehlikeleri bir kez daha anımsatırken, ilgili kurumların olayı çözümlemelerin asil görevleri olduğunu da bir kez daha vurgulamak isterim.

Benim buradan eksik veya aksak olan yerlerdeki logar kapaklarının adreslerini vermemi mi bekliyorsunuz? İlgili kurumların gezici personeli böylesi sorunları göremiyor mu? 

Gerek araçla, gerekse de yaya olan insanların görebildikleri bu sorunları ilgili kurumların personeli göremiyorsa görüntüleri ile birlikte haber yapar, kamu oyu ile paylaşırız.

Ancak, sorun oluşturan logar kapağı hangi kuruma ait ise onu da belirtiriz. Şimdilik sorunların çözümlenmesini beklediğimiz için kurumların logar kapaklarındaki duyarsızlığında isimlerini vermiyoruz.

Haydi bakalım, serin odalarınızdan çıkıpta yollardaki logar kapaklarında yaşanan sorunları belirleyip, sorunları gidermenizi bekliyoruz. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar