24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5565
EURO34.8321
ALTIN2430.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kurtuluş Bayramları

Bir kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümleri kutlanırken, bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Gerçekleşen etkinliklerde, öğrencilerin, askerlerin, halk oyunları ekiplerinin, gazilerin resmi geçiş törenleri halk tarafından dikkatle izlenir.

Davullar çalınır, yöresel halk oyunları oynanır, öğrenciler şiirleri ile kurtuluş günlerine coşku vermeye çalışır.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalarda ise bir önceki yıllardaki sözcük dizilerinin benzerleri yapılır.

Protokolün bulunduğu yerin üzeri soğuk ve yağmurlu havaya karşı korumalı yapılırken, halkın ve tören birlikleri ise açık havada bekletilir.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında bazı yerel yöneticiler ‘Halk konseri’ düzenlerler. Bu konserler için İstanbul’dan getirilen ses sanatçısı ve ekibine belli rakamda ücret ödenir. Halkın coşkulu bayram kutlaması amaçlanarak getirilen sanatçı ağırlanır, program sonunda da uğurlanır.

Etkinlikler bununla da bitmez, bir de havai fişek gösterileri yapıldığını anımsatmak istedim. Akşam karanlıklar çöktüğünde belli saatlerde gökyüzünde renk renk sesi ile çocuklara korkular veren havi fişek gösterilerine yerel yönetimler ödedikleri para ile ne yaptıklarını anlamakta zorlanıyorum.

Dakikalarca süren havai fişek gösterileri neyi amaçlıyor veya neyi anlatmaya çalışıyorlar bilemem ama, buraya yapılan masraf yerine daha farklı bir etkinlik gerçekleştirilebilir diye düşünüyorum.

Örneğin; havai fişek gösterilene verilen para ile kurtuluş anılarını sahneleyen bir tiyatronun halka ücretsiz gösteriminin sağlanması neden düşünülmüyor?

Halk müziği konseri verilmesi yerine kurtuluş günleri ile ilgili tiyatro gösterimi bence daha yerinde bir etkinlik olacaktır.

Osmaniye’nin işgal kuvvetlerinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü törenlerle kutladık. Bu etkinlikler arasında yerel yönetim belli bir bütçe ayırarak 2016 yılının Kurtuluş Günü’nü de gerçekleştirdi.

Osmaniye Belediye hizmet binasının açılışının birinci yılını da geride bıraktığımız bu günde, Musa Şahin Bulvarı üzerindeki yeni Belediye hizmet binası önündeki trafik olayına henüz bir çözüm getirilmedi.

Özellikle Belediye hizmet binası önündeki yaya geçitleri ve trafik yoğunluğunu önleme adına bir projenin hayata geçirilmediğini görüyoruz.

Bura ile ilgili Belediye Başkanı Kadir Kara’nın bir projesinin bulunduğunu biliyoruz. Ancak, aradan geçen bir yıllık süre içerisinde herhangi bir çalışma göremeyince, vatandaşlarımızın bu konudaki sabırla bekledikleri meraklarını biradan bir kez daha anımsatmak istedik.

Osmaniye kent merkezindeki trafik karmaşası kadar Musa Şahin Bulvarı üzerindeki araçların çift araç parketmelerindeki sorunların çözümü gündemdeki yerini koruyor.

Musa Şahin bulvarı üzerindeki trafik akışındaki en önemli sorunun Kadirli yolu üzerinde başlayıp, Devlet Bahçeli Bulvarı kavşağına kadar devam ettiğini görmekteyiz.

Özellikle çifte petroller ile Devlet Bahçeli Meydanı arasındaki bölümde ve Belediye hizmet binası yakınlarındaki trafik karmaşası ivedi çözüm bekleyen sorunlar olarak göze çarpıyor.

Bu konuda Osmaniyeliler sorunun çözümünü sabırla beklerken, Belediye’nin projesinin ne zaman hayata geçirileceği merak ediliyor. Biz de bu olayı bir kez daha gündeme getirmek istedik. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar