28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kültürel çalışmalar

Osmaniye’de kültür ve sanatsal etkinliklerle birlikte yapılan çalışmalar her geçen gün yoğunluk kazanıyor.

İnsanların duygu ve düşüncelerinden oluşan dizeler bağlamanın tellerinde ses verirken, bazı anlar oluyor ki; şiir olup dizelerle ses verip, dillerden damlıyor.

Osmaniye’de sadece Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri olarak son yıllarda bir çok insan duygularını kitaplara döktü. Derneğin kuruluşunun 12 yılına gelindiğinde kentimizde sadece OŞYAD üyelerinin okurları ile buluşturduğu kitap sayısı azımsanamaz.

Osmaniyeli şair ve yazarlar olarak 14 arkadaşımız şiir kitabı, 5 arkadaşımız da öykü kitabı ile kentimizin kültür ve sanatına katkıda bulunmuştur.

Yeni yıl ile birlikte yine OŞYAD üyeleri yeni kitaplarını okurları ile buluşturmaya başladılar.

2018 yılının Ocak alında OŞYAD Yönetim kurumlu üyesi Ahmet İpek “De hele” adlı kitabını okurları ile buluşturdu.

Yine OŞYAD üyelerinden Ahmet Demir “Güz ayazı” adlı öykü kitabı ile yeniden okur karşısına çaktı.

Önümüzdeki ay içerisinde dernek üyelerinden Aşık Salih Kanbur “Gavurdağlım” adlı ilk şiir kitabını okurları ile buluşturacaklar.

Ardından yeni kitaplar geliyor. OŞYAD Başkan yardımcısı İzzettin Kanat şiir kitaplarından sonra öykülerini kitaplaştırmaya hazırlanıyor.

Yine önümüzdeki ay içerisinde dernek üyelerinden Emel Fettahlıoğlu yeni bir şiir kitabı ile okurları ile buluşacak.

Mart ve Nisan aylarında ise dernek üyelerinden iki kişi yeni kitapları ile Osmaniye’nin kültür ve sanatına katkılarını sürdürecekler.

Osmaniye’de geleneksel olarak tarihinde değişiklik olmadan ve aksamadan gerçekleştirilen “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nın bu yıl 27 Nisan günü 21.’ncisi gerçekleşecek.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi’nde her ayın son Cumartesi günü düzenlenmekte olan “Şiirini al da gel” etkinliği bu yıl da devam edecek. 

Bu ve benzeri etkinlikler Osmaniye adına mutluluk verici olarak görülürken, başka sivil toplum kuruluşlarının da çeşitli etkinlikler düzenlediklerine tanık olmaktayız. Kentteki sivil toplum kuruluşları çalışma amaçları doğrultusunda kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirirken, bu etkinliklerin kolay yapılmadığının da altını çizmek gerekiyor.

Okullarımızda da çeşitli etkinlikler yapılıyor, ancak okullarımızda yapılan etkinlikler kamuoyu ile paylaşılması yerine okul içerisinde kısır döngü olarak kalmamasını önermek istiyoruz.

Aynı şekilde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde de değişik kültür ve sanatsal etkinlikler yapılıyor, burada da etkinlikler okul içerisinde kalmaktan kendisini kurtaramıyor.

Üniversite’nin kurulduğu günden bu yana kendi içine kapanık ve kent halkından kopuk olması ve kabuğunu kırması bir türlü önlenmiş değil.

Okul yönetiminin halktan kopuk ve Fakıuşağı mahallesindeki kampüsünde kendi hallerine olmaları, kent merkezindeki etkinliklerden uzak kalmaları, stk’lar ile ilişkilerinin sönük olması halkımızın Üniversite’den yararlanmasının önünü tıkamaktadır.

Osmaniye’yi kültürel ve sanatsal alanda geliştirmek, tanıtmak ve kalkındırmak için Okullarımız ile halkımızın STK’lar ile samimi ilişkiler içerisinde olmasına önem verilmelidir. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar