26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5079
EURO35.0054
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Koy sepete

Yazılanlar, istenenler, beklenenler, dilekler, temenniler ne derseniz diyelim ‘koy sepete’ oluyor.

Bu kentin güzelliği, sağlığı, sosyal ve ekonomik yaşamı için anlatılanlar, istenenler ve beklenenlere baktığımızda ‘koy sepete’ olmaktan öteye gideceğe benzemiyor.

Kent merkezinde yeni dolmuşlarda hizmete girdi. Toplu taşıma araçlarının sayılarının artması vatandaşın yararına oldu. Bu sevindirici gelişme ile birlikte dolmuş duraklarını bir türlü düzene bindiremedik.

Hangi mahalleye hangi duraktaki dolmuşlar gidiyor. Hangi durağı vatandaşa tarif edersek gitmek istediği mahalle dolmuşuna biner bunu bilemiyoruz.

Daha önce bu sorunu gündeme getirmiştim, baktım ki bir gelişme yok, yani ‘koy sepete’ olmuş gibi geliyor bana.

Otogar’ın kent merkezinden uzaklaşması ile birlikte doğu yönündeki ilçe ve beldelere giden minibüsler Kadirli yol kavşağından giriş-çıkış yapmaya başladılar. Düziçi, Bahçe, Kömürler ve bu yöndeki il veya ilçelere gitmek isteyen yolcular Kadirli yoluna kadar yürümek zorunda kalıyor.

Oysa bunun çözüm yollarının da olduğunu düşünüyorum. Otogar’dan çıkan minibüsler Salı Pazarı yolundan Musa Şahin Bulvarı yönüne gelmiş olsa, en azından vatandaşlar Kadirli yoluna kadar yürümemiş olurlar.

Şimdi diyeceksiniz ki, dolmuşlar ne güne duruyor? Allah aşkına eski otogarın oradan Kadirli yoluna kadar dolmuşa binecek bir yolcuya neden eziyet ediyorsunuz?

Dolmuşlar için belli noktalarda durakların yeterli sayıda olmaması nedeniyle, bindirirken istediği yerde yolcu alma, indirirken ise durakta indirme olaylarının yaşandığı yönündeki sıkıntıya da bir türlü çözüm getirilmedi. Bu da diğerleri gibi ‘koy sepete’ gibi oldu.

Dolmuşlara biniyorsunuz, şoförün başının üzerinde elektronik saatlere bakıyorsunuz ama doğruyu gösteren saat bulmakta zorlanıyorsunuz. Saatler geceki zamanı gösteriyor. Eğer dolmuştaki saatte: 22.15’i görüyorsanız, zamanın 10.15 olduğunu hesap etmek zorunda kılıyorsunuz. Başının üzerindeki saati bile ayarlamayı aklına getirmeyen dolmuş şoförlerine bunu anımsatmamıza rağmen, bu önerimiz de ‘koy sepete’ gibi oldu.

Bozulan kaldırım taşları zamanında onarılmadığı gibi, her geçen genişleyerek masrafı da artırıyor. Geçtiğimiz günlerde bir özel bankanın giriş kapısı önündeki kaldırım taşlarının bozukluğunu gündeme getirmiştim. Sözkonusu banka giriş kapısı önündeki kaldırım taşlarının tamirini yaptırmış. Banka Müdürünün duyarlı hareketinden dolayı buradan teşekkür ediyorum. İşte bu ‘koy sepete’ olmayan sevindirici bir haber bence.

Valilik binası karşısında dolmuş durağı bulunmaması, burada inen vatandaşların olası bir kaza durumunda ‘suçlu duruma düşeceği’ yönünde önerilerimi birkaç kez yazdığım halde bu da ‘koy sepete’ gibi oldu.
Oradaki alt veya üst geçit zaten ‘nadasa alındığı’ gibi geliyor bana. Hayırlısı diyoruz. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar