29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kör-Sağır-Dilsiz!..

Çok şükür, Allah’ıma duacıyım, annem Gülsüm ile Babam Hüseyin’in ilk çocukları olarak sağlıklı olarak, yerfıstığı tarlasında annemin ırgatlık yaptığı sırada sağlıklı olarak dünyaya gözlerimi açmışım.

Yeryüzüne sağlıklı olarak dünyaya gelip, yine sağlıklı olarak yaşamımı sürdürürken, çevremdeki engelli insanlara karşı insanlık sorumluluğumu yerine yetirmeyi “Allah’ımın bana verdiği sağlıklı canı” aklıma getirerek görev sorumluluğu olarak bildim.

Günümüzde yaşanan olaylara baktığımızda; insanların kör, sağır ve dilsiz olmalarını isteyen zihniyetin kendi ekonomik çıkarları için uğraşlarını gördüğümde; önce insanlığımdan, ardından da Müslüman olan inancımdan dolayı kaygılanıyorum, üzülüyorum!..

Öncelikle; kendilerini toplumda Müslüman olarak tanıtmaya başlayanların, Kur’an-ı Kerim’in ilk emirlerinden olan (OKU)’dan bile haberdar olmadıklarını gördüklerimde şaşkınlık yaşıyorum!

Sağlıklı bir insanım dedim, gözlerim görüyor, kulaklarım duyuyor ve Allah’ın bana verdiği aklımı kullanarak dilimi de kullanmak zorundayım! Haksızlıklar karşısında susmanın dilsiz şeytan olduğunu söyleyenlerin bence  “İktidar partisi taraftarı olmaması gerektiğini düşünüyorum!”

Bir insan, haksızlıklar karşısında seyirci kalıp susuyorsa eğer; mutlaka karşılığında bir çıkar anlaşması bulunduğunun  sezinlenmesi de doğaldır!

Akıllar tutulmaya başlanır oldu, balığın oltaya takılmasında hafıza kaybına uğratılırcasına insanların yönlendirilmesi noktasında kullanılan aygıtlar sayesinde, akıllı olarak bilinen insanoğlu; aklını ürettikleri aygıtların bağımlığına kendini bırakır oldu!

Gazete, dergi ve kitapları okuyanların sayıları azaldığı gibi, okuyup-yazanlar da değişik görüşlerinden dolayı kendilerini önce polis, sonrasında Savcılar karşısında bulmaya başlar oldu!

Birileri çıkıp kendi kıçını yıkama adına veya farklı bir amaçla konuştuğu sözlerin nereye vardığını düşünmeyen dinleyenler tarafından alkışlanır oldu!

Toplumun aynası olarak gördüğümüz Medya’dan şikayet edenleri dinliyorum, ekranda izlediklerinin etkisinde kalırken, kendi aklını bile kullanmadan kabullenen “zavallı anlayışlı” kişilere gülmek yerine ülkemin geleceği açısından üzülüyorum!

Ülkemizde yaşanan olayları sizlerin nasıl izlediğinizi bilemem ama; Milli takımımızın bir Avrupa takımı ile futbol karşılaşmasındaki Milli duygular nasıl yaşanıyorsa, günümüzde de iktidar kendine destek alınması adına aynı Milli duygular üzerinden siyaset yaparak günü kurtarma uğraşı içerisinde olduğunu tahmin ediyorum!

Kişilerin makamlara gelmeleri kolay değildir, belli süreç ister! Ancak, gelinen makam ve mevkilerde gereken sorumluluk, yönetimdeki sürdürüm ve saygınlık makamdaki kişinin önceliği olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün şu anda kurduğu yerlerin şurasında veya burasında olanlar, günümüzde O’nu temsil edenler ile özel televizyon kanalları veya bazı medya kuruluşları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu’nun “Annesini konu edinen sapıkça bir iddia karşısında!” suskunluklarını merak ediyorum!

O sözleri söyleyen “sapık” zat yakalamamış, ama olaya seyirci kalanların beden dillerini ve inançlarını gözlerimin önüne getirdiğimde; “Orucumu bozdum!” Esen kalın!...

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar