26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5763
EURO34.9884
ALTIN2459.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kömür’ün Karası…

Gündemdeki olayların anlık değişimleri karşısında insanlar şaşkınlık  içerisinde yeni bir olayın ne olabileceğinin kaygısını yaşamaya başladılar.

Bakıyoruz; gündeme arada bir  getirilen “Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi” üzerindeki görüşmeler, konuşmalar, ziyaretler ve eleştirilerin arasında aniden bir üzücü olayla karşılaşıyoruz.

Bir anda gündem farklılık gösteriyor, insanlar acıları ve korkuları ile uğraş vermeye başlıyor.

Geçtiğimiz haftalardaki Dolar’ın yükselişi, insanların Dolar’a karşı tepkileri ve TL’ye dönüşle ilgili gündem oluşurken, İstanbul’da yaşanan son olay, bir anda gündemi değiştiriverdi.

İstanbul Beşiktaş’taki üzücü olayda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, bugünkü gündemime geçmek istiyorum.

Yazımın başlığını okuduğunuzda, geçtiğimiz günlerde yine gündeme taşıdığım, soğukların başlaması ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin kömürlerinin ne zaman dağıtılacağı üzerineydi.

Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Vakfı tarafından isimlerini yazdıran ve yapılan araştırmalar neticesinde ihtiyaç sahibi oldukları için kömür yardımı yapılan vatandaşlar sürekli bizlere soruyorlar; “Kömürümüz ne zaman gelecek, üşüyoruz!”diye.

İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan kömürlerin ne zaman dağıtılacağı yönünde gündeme getirmemize rağmen, yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, olayı farklı yönleriyle araştırıp öğrenmeye çalıştık.

İhtiyaç sahiplerine yapılacak olan kömür yardımının dağıtım işindeki ihale iptal edildiği ve yeniden yapıldığı yönünde duyumlar aldık.

Yeniden ihalesi yapılması nedeniyle dağıtım işinde aksamalar olmuş. Ancak, mevsimin soğuk günleri başladı, yoksul insanlar zaten zor yaşam koşullarında barındıkları evlerinde bir de yakacak sorunu yaşadıklarını düşündüğümüzde, hasta olabilmeleri kaçınılmaz hale geliyorlar.

İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan kömürün yeni yılı bulabileceği, hatta kış aylarının ortalarına bile sarkabileceği de konuşuluyor.

Yoksul halkın en önemli ihtiyaçlarından olan ısınma sorununun çözümü için beklenti içerisinde bulunulurken, ülkeyi yönetenler “Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi” üzerinde Meclis gündemini değerlendiriyorlar.

Tüm bu olaylar yaşanırken, terörün bir anda ortaya çıkarak canavar yüzünü gösterip insanların canlarına kıyması ise bir anda gündemin değişmesine neden oluyor.

Allah aşkına! Ülkenin bu kadar önemli sorunları varken, Anayasa’da yapılacak olan değişiklikle “Terör olayları bıçak gibi kesilecek mi?” Eğer Anayasa değiştirildiğinde “Terör olayları” kesilecekse, buna kimse hayır demeyecektir.

Başkanlık Sistemi geldiğinde, eğer terör olayları bıçak gibi kesilecekse, buna da kimse hayır demeyecektir.

Bu işler deneme ve sınama ile olmamalıdır. “Yanılmışız, kandırılmışız!” gibi sözler kullanılacaksa ve yapılacak olan değişiklikler sonunda bu ülkenin ekonomisinde ve halkın yaşamında farklı bir değişim olmayacaksa nedir bu ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen “Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi!?”

Yoksul halk üşüyor ve kendilerine verilen kömür yardımlarını bekliyor! İhalenin geç yapılması veya yenilenmesi halkın yüreğini ısıtmıyor, aksine daha da üşütüyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar