29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Koltuğa tatlı mı dökülmüş!?

Pastaneleri, tatlıcıları dolaştım. Sordum sohbet ettim ve soruşturdum! Sonrasında mobilya satıcılarına gittim, araştırdım. Sordum sohbet ettik ve soruşturdum.

Mobilyacılar koltukları yaparken tatlı karışımı ile giydirme yapmadıklarını, tatlıcılar ise mobilya üreticilerine koltuklarda kullanmak üzere tatlı yapmadıkları ve satmadıklarını söylediler.

Bunları anladım ama, koltuk bu kadar tatlı ile kaplanmamışsa, neden tatlı geliyor da yerinde kalmak istiyorlar!?

Yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı, partisinden istifa ederek yıllardır savunduğu siyasi partinin tüm ilkelerine tepkili sözler söyledikten sonra kendisini kabul eden bir partiden aday oluyor.

Yıllardır tanıdığım bir esnaf, bir partinin ateşli savunucuları arasındaydı.

Seçimi kazanan Belediye Başkanı çocuğunu işe almadı diye bir anda tepkiler göstermeye başladı! Ardından, seçimi kazanan Başkanın aleyhine konuşmalar yapmaya ve yeniden aday olursa kazanmaması için elinden geleni yapacağını söylemeye başladı.

Bununla da yetinmeyerek gençlik yıllarından bu yana savunduğu düşünce, siyasi partisini sadece “tepki olsun”diye bırakarak bir başka partiye üye oldu. 

Gün oldu ve 55 yaşındaki bu esnafın yeni üye olduğu parti, eski partisi ile işbirliğine girince; o tepki gösterdiği adayı desteklemek için bayrağı eline alıp ortaya çıkıverdi! 

Yerel yönetimler, vatandaşın huzur ve mutluluğu için elinden gelini yaptığı zaman, o yönetimin başındaki Başkan’ın yeniden aday gösterilmesi kaçınılmaz duruma gelir. Böylesi durumlarda partisi aday göstermese bile halk arkasında durur!

İstanbul’un 249 bin nüfuslu  Çekmeköy ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yerel seçimler öncesinde halka dağıtmak üzere Belediye tarafından “Reis hediyelik eşya firması”ndan  222 bin 480 liralık kol saati satın aldı”

Bu arada; inançlı ve Müslüman gençlik yetiştirmek adına okullarımızın çoğunluğunu “İmam-Hatip okulları” olarak eğitim ve öğretime açmıştık. Anımsayanlar bilirler; burada okuyan öğrencilerin yurtsever, imanlı, dinine ve inançlarına sadık gençler olacaktı! 

Batman ilimizdeki pazarda köy ürünleri satan 12 çocuk babası 80 yaşındaki Abdullah Güneş, camide abdest almak montunu çıkarıp askıya asar. Abdestini alıp montunu giyen yaşlı adam cebindeki 7 bin 900 Tl’nin olmadığını fark eder.

Bu olay sizce nasıldır? Abtest alan bir yaşlı insanın takip sonucu soyulması mı, yoksa “yaşlıdır, nereye bıraktığını bilmiyor!” diye mi yorumluyorsunuz!?

TV ekranından izlenen bir olayı düşünün, bunu da ülkenin en tepedeki yönetici konuşup söylesin! Bunu ciddiye almak gerekir değil mi!?

Konuşan ve yazanın “uyarıldığı” bir ülkenin yönetici “Seçme-seçilme, konuşma, yazma, giyim-kuşam özgürlüğünden” sözederek halktan yetki istiyorsa düşünmek vatandaşlara düşmez mi!?
Siyasi bir partiden ay olup TBMM’de Milletvekili seçilen bir vekilin yaptığı eylem yanlış olabilir! Bu eleştirilir veya hakkında dava açılabilir! Ancak bu Milletvekili’nin davranışı nedeniyle; “Sözde Milletvekili(!)” sözünü kullanmak  doğru bir tesbit olamaz!
Bu sözlerin en üst düzeyde konuşulması olayını ülkemin yönetimi açısından kuşku ile karşılıyorum(!) Sizleri bilemem!?.... Saygılarımla.. 
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar