29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kitap severler

Osmaniye 2. Kitap fuarı kapılarını açarken, 09.30 ile 19.30 saatleri arasında kitap severlerin ziyaretleri ile stantlar şenleniyor.

Kitap fuarının açıldığı ilk gün, saatler:14.30’u gösterirken düzenlenen programın ardından stantların çevresindeki insanlar kitapları incelemeye başladı. 

Fuarın ilk ve ikinci günle ilgili dünkü yazımda tahmini rakamları sizlerle paylaşmıştım. Ancak giriş kapısındaki gerçek rakamları öğrendiğimde sayının benim tahminlerimin çok üzerinde olduğunu anladım.

Kitap fuarının açıldığı ilk günkü ziyaretçi sayısı 6.200 kişi olarak kayıtlara geçmiş. İkinci günü ziyaretçi sayısının 8.680 kişi olduğunu görmekteyiz.

Üçüncü gün, yani Pazar günü ziyaretçi sayısının 8.143 kişi olduğu kayıtlara geçerken, Pazar günü kent merkezinde yapılan elektrik kesintisinin insanlar üzerinde etkisinin olduğunu tahmin ediyorum.

Kitap fuarının ilk üç günündeki rakamları baktığımızda Osmaniye’mizde bu sayı azımsanacak gibi değil.

Pazar gününe kadar açık olacak olan kitap fuarının bitiminde günlük ortalama 8 bin kişinin ziyaret ettiğini varsayalım, 10 gün toplamında 80 bin kişi anlamına gelmektedir.

Biraz bu rakamı düşürmemiz gerekirse, açılış öncesi ORT televizyonunun canlı yayınında bu yılki kitap fuarının en az 50 bin kişi tarafından ziyaret edileceğini söylemiştim.

Yukarıdaki rakamların ortalamasını aldığımızda en az 50 bin değil, 60 bin ziyaretçinin olabileceğini gerçeğini düşünebiliriz.

Valimiz Ömer Faruk Coşkun açılış töreninin ardından stantları gezmeye başladı. Fuarın ortalarına doğru gelindiğinde elektriklerin kesilmesi talihsizliği, Valimiz başta olmak üzere protokol mensupları dışa çıktılar.

Üçüncü gün Valimiz Ömer Faruk Coşkun’u fuarda gördüm. Yanında koruması bile olmadan kitap fuarını geziyor, yayınevi sahipleri, şair ve yazarlarla bir vatandaş gibi sohbet ediyordu. 

Bir ara OŞYAD stantının önünden geçerken bize de uğradı, sohbet ettik, Osmaniyeli şair ve yazarların kitapları hakkında bilgiler verdim. Başarı dileklerini bildirdi, ardından diğer stantları dolaşmaya başladı.

Geçtiğimiz yazılarımda da değindiğim gibi, Osmaniye’de kitap fuarının geleneksel hale dönüştürülmesi kaçınılmaz oldu.

Ziyaretçiler arasında tepkileri de öğreniyordum. Osmaniyeli ünlü edebiyatçı yazar Yaşar Kemal’in kitabının yayınevleri tarafından getirilmemiş olması ziyaretçilerin eleştirisi haline geliyordu.

Dünkü yazımda da değindiğim gibi günlük 8 bin dolayında insanın ziyaret ettiği Kitap fuarı yakınında bir sağlık ambulansının bulunması, hatta bir itfaiye aracının bile bulunması yönünde vatandaşlarımızın tepkilerini de buradan paylaşmak istiyorum.

İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda gereken çalışmayı yaparak, olası olumsuz sağlık olaylarına karşı bir ambulansı fuara yakın bir yerde konuşlandırırsa daha iyi olacağını belirtmekte yarar görüyorum.

Dünden itibaren öğrenciler de stantları ziyaretlere başladılar, kitap fuarından yeni haberdar olanlar yine her geçen gün ziyaretlerine başladılar.

Bir kez daha Osmaniye’miz adına kültür hizmeti yönünden başarılı geçmesi dileklerimle diyorum. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar