20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kitap Fuarı ve Medya

Osmaniye Belediyesi 2. kitap fuarının ardından izlenimlerini bugünde sizlerle paylaşmayı sürdürüyorum.

Kitapseverlerin ilgi gösterdiği kitap fuarının Osmaniye medyasında değerlendirilmesi olayına değineceğim. Fuarın tanıtılması için bilboartlara değişik afişler yerleştirildi. Ahmet Şekip Ersoy Kültür merkezinde şair ve yazarların söyleşileri oldu. İnsanlar fuara ilgi gösterirken, yerel medyanın bazılarının dışındakiler Osmaniye adına neden duyarsız kaldılar?

Sadece kent merkezinden değil, değişik il ve ilçelerden yaklaşık 80 bine yakın ziyaretçinin kitap fuarına uğradığını görürken, kentteki bazı gazetecilerin hiç uğramadıkları, sayfalarında yer vermediklerine de tanık olduk.

Kentindeki bir etkinliğe duyarsız kalan, görmezden gelen bir medyanın patronları veya çalışanlarının akıllarından neler geçtiğini bilemeyiz ama, bunun nedenlerini de Belediye olarak araştırıp bulunmasını bekliyoruz.
Yerel medya kitap fuarında Belediye tarafından desteklenmedi, yani bilboartlara verilen tanıtımlardan birini bile verme gereğini duymadı. Bu bir neden olabilir miydi?

Bizim iki gazetemizde kitap fuarını gün gün sütunlarında yazdı, kamuoyu ile gelişmeleri paylaştı. Ancak Belediye’nin değişik yöntemlerle desteklediği bazı yerel medyanın sayfalarında kitap fuarına yer vermemesi olayını da sanırım Belediye yetkilileri düşüneceklerdir.

Bir kentte etkinlikler yapılırken, yapılması sırasında ve sonrasında tanıtım amaçlanmaktadır. Oysa bizim kentte bu tanıtım olayı çok zaman kısır kalmaktadır. Etkinlikler il sınırlarımızı bile aşmadığı etkinliklere tanık olmaktayız.

Yıllardır bu kentte birbirlerini kıskanan, çekemeyen bir anlayış ile siyaset yapılırken, kentin tanıtımı amacı gerçekleşen etkinlikler de aynı siyasi anlayış gibi kıskançlıklarla yaşanmaktadır.

Yeri geldiğinde memleket severlik sözlerini dillerinden düşürmeyenler, olayın ciddiyetine geldiğinde “muhalif” oluverme anlayışına giriveriyorlar.

Osmaniye Belediyesi’nin kentte kitap sevgisini artırmak adına gerçekleştirdiği kitap fuarı’nın bazı yerel medya tarafından görülmemiş olmasının altında nelerin yattığını ilgililer araştırıp çözümlemediği sürece, o kıskanç ve çıkarcı olanların ekmeklerine yağ sürülmüş olacaktır.

Olay bununla da bitmiyor. Belediye olarak zaman zaman farklı yöntemlerle beslenen veya desteklenenlerin bu kente ne gibi getirisi olup olmadığını da düşünmesi önem taşımaktadır.

Osmaniye Belediyesi’nin yerel medyanın bir kısmına nasıl baktığını kamuoyu arasında değişik yorumlarla duymaktayız. Yerel yönetimin bu “ayrımcı” tavırları kentin tanıtımı açısından doğru bir davranış değildir.

Bu kenti sevenler, karşılıksız olarak etkinlikleri kamuoyu ile paylaşırken, aldığı zaman hizmetleri görebilen, almadığı zamanlarda da tepkilerini dile getirenlere ödün verildiği sürece Osmaniye’mizin gelişmesi, kalkınması, tanıtılması da zor olacaktır.

Kitap fuarı yeterince yerel medya da, hatta birkaç yaygın basın dışında il dışındaki medyada da gerektiğince yer almaması olayını Belediye ilgililerinin bir kez daha düşünmelerini bekliyoruz. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar