23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5619
EURO34.8949
ALTIN2433.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kitap fuarı

Osmaniye’de tam anlamı ile diyebileceğimiz, yani geniş katılımlı ve yine değişik yayınevlerinin eserlerinin bulunduğu bir fuarın dün açılışına katıldık.

Cumhuriyet Meydanı’nda 18 Aralık tarihine kadar açık kalacak olan kitap fuarında Türkiye’nin değişik illerinden gelen yazarlarla tanışma olanağını buldum ve fuara katılanlarda aynı duyguları yaşadılar.

Valimiz Kerem Al, fuarın açılışında yaptığı konuşmada kitabın önemine değinirken, devamlılık isteklerini de vurguluyordu. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Azizoğlu da açılışta yaptığı konuşmasında yine Osmaniye’miz adına, kitabın önemine değinen vurgu yaptı.

Açılışın ardından Valimiz Kerem Al, beraberindekilerle birlikte kitap fuarındaki stantları gezdi, kitaplara dokunda, açtı, bazılarını inceledi ve stantlarda duran insanlarla sohbet etti.

Osmaniye Cumhuriyet Meydanı’na kurulan büyük çadırda stantların yerleştirilmesi ve organizasyon güzel hazırlanmıştı. Vav Fuarcılık Genel Müdürü Coşkun Genç ile buranın güzelliğine katkıda bulunan herkesi buradan kutluyorum.

Fuar içerisinde 90 yayınevinden değişik yazarların kitapları yeralıyor. Fuar boyunca 61 yazar Osmaniye’deki bu kitap fuarına gelerek sohbet edecek, kitaplarını imzalayıp kitapseverlerle buluşacak.

Bu fuar içerisinde Osmaniyeli yazarlarında bir stantı vardı. Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar derneği üyelerinin kitapları ve derneğin yayın organı Şelale dergisi de kitapseverlerin beğenilerine sunuldu. OŞYAD üyesi yazarlar kitaplarını imzaladılar.

Osmaniye’de kitap fuarının gerekli olduğu bir kez daha burada gözler önündeydi. Öğrenciler fuarı gezerler coşku içerisindelerdi. Kitap alan çocukların bir yazarın elinden imzalı alması olayı yaşadılar. Daha önceden isimleri duydukları yazarları yakından görebilme olanağını bulan kitap severler kentte böylesine bir etkinliği özledikleri sohbetleri sırasında konuşulmaya başlandı.

İlk kez böylesine geniş kapsamlı düzenlenen kitap fuarının elbette eksiklikleri de bunuluyordu. Bu eksiklikleri görenler kendi aralarında konuşsalar bile ilk kez yapıldığı için ileriki yıllarda deneyim kazanılacağı yönünden bakıyorum.

Bu arada önemli sayılacak eksikliklerinde bulunduğunu ancak, zaman darlığını da göz önüne getirerek fuar sonrasında bunları sizlerle paylaşacağım.

Fuarın gelecek yıllarda da sürmesi dileklerinde bulunan kitapseverlerin bu duygularını Fuarın Genel Müdürü Coşkun beyle görüştüm. Coşkun bey, yurt içi ve yurt dışında birçok kitap fuarı gerçekleştirdiklerini belirterek, yayınevlerinin ve yazarların eserlerinin değer görmesi, yani alıcı bulabilmesinin önemli etken olduğunu vurgulayarak, “bu yılki fuardan beklentilerimize yakın bir netice alabilirsek, gelecek yıla yayınevleri ve yazarlara karşı yüzümüz ak olur. Yoksa zararına böylesi bir etkinliğe girmenin bir anlamı kalmaz” yanıtlarını aldım.

Olayın doğrusu da buydu. Fuara katılan yayınevleri İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer değişik illerimizden gelirken, yazarlarımızda yine yurdun değişik illerinden Osmaniye’ye geliyorlardı. Onlar ki, Osmaniye’de böylesi bir fuarın ilk kez yapıldığını veya acemiliklerini bilmez, en az beğenilme beklentilerinin olması doğal bir yaklaşımdı.

Osmaniye insanının konukseverliği, yazarlara karşı samimi ve sıcak yaklaşımı onların en önemli dikkat çeken olaylarından biriydi. Kitap almasalar bile halkın samimi ve içten sözleri yazarlarımızı çok etkilemişti. Emeği geçenleri bir kez daha kutluyor, yurdumuzun değişik bölgelerinden gelen yayınevi sahibi ve yazarlarımıza hoş geldiniz diyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar