26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4855
EURO34.9228
ALTIN2449.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kitap etkinliği

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği olarak, kentimizdeki kültürel ve sanatsal etkinliklerin artırılması mücadelesini veriyoruz.

Kültür ve sanatsal etkinliklerimiz arasında sadece türkü ve şiir dinletileri dışında, farklı kültür etkinliklerini de gerçekleştirmeye önem veriyoruz.

Dernek üyelerimizin kitap yayınlamaları ile birlikte üyelerimizi okurlarımızla tanıştırmak, kaynaştırmak ve şiir sohbetlerini geliştirme adına ‘imza günleri’ etkinliğini gerçekleştiriyoruz.

Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu kapsamda dernek üyelerimizden; İzzettin Kanat’ın (Son Name), Ali Köşker’in (Şelalemiz) ve Begüm Kandır’ın (Kalbimdeki Güvercin) isimli şiir kitaplarının imza gününü gerçekleştireceğiz.

Cumhuriyet Meydanı’nda saatlerin 12.30’u gösterirken başlayacak olan etkinliğimize bir yenisini daha ekledik.

OŞYAD yayınları arasında yeralan 100 kitabı 100 dakikalık süre içerisinde okumak isteyenlere bedava dağıtacağız.

İnsanların kitap okumalarını özendirme adına, derneğimiz yayınları arasında yer alan kitapları 100 dakika içerisinde bedava dağıtmayı amaçlarken, Osmaniye’de bedava kitaba ilginin nasıl olduğunu da ölçmüş olacağız.

Parasızlıktan veya kitapların pahalı olduğu gerekçesi ile kitap alıp okumak istemeyenlere bedava kitap kampanyası ile katkıda bulunacağız.

100 dakika sonunda 100 kitabının tamamının bitip bitmediğini görebileceğimiz gibi, eğer bitmemişse kaç kitabın 100 dakikalık sürede bedava dağıtıldığını da yaşamış olacağız.

Günümüz gençliğinin özellikle internet sevdalılığı, cep telefonları ile mesajlaşmaları gibi eylemlerini gördüğümüzde kitap okumaya zaman ayıramadıklarını konuşuruz. Aynı zamanda sinema ve tiyatro ilgilerine baktığımızda da aynı şekilde ilgisizliklerden yakınırız.

Teknolojik gelişmelerin içerisinde kaybolmakta olan gençlerimizin yanında, teknolojiyi iyi kullanabilen gençlerimizin de varlığını inkar edemeyiz.

Az sayıda bile olsa öylesine gençlerimize rastlıyoruz ki, elindeki teknolojik olanakları kullanarak yeni gelişimlerin peşinde olanlara da rastlıyoruz.

İnsanoğlu ‘paranın icadından’ önceleri alış verişlerini ürünlerin bir başka ürün bedeli ile karşılıklı olarak ödeme yaptıklarını biliyoruz. Paranın icadından sonra ürünlerin para karşılığı alınması, daha sonraki süreçlerde ise paranın toplumsal ekonomiye yön verdiği olaylarını görmekteyiz.

İnsanların kendi icat ettikleri paranın bugün hizmetkarı haline dönüştüğünü paranın icadından önce söyleselerdi, kimseleri pek inandıramazlardı. Ancak bugün görüyoruz ki, insanoğlu kendi icadı olan ‘Para’ için yapmayacağı eylem kalmadığı gibi, dünya ekonomisine yön vermesin yanında, başta insan olmak üzere tüm canlıların yokolmasına yol açan silahların icat edilmesi, bunun da para hırsı ile tüketime sunularak savaşların oluşturulması, ölümlerin artmasına nedenlerin olduğunu görüyor, yaşıyoruz.

Kitapları okumak, okumak için değil, orada yazılanları, anlatılmak istenilenleri, olayları iyi kavramak ve iyi ile kötü olayları ayırt edebilmekten geçer.

Günümüzde okumak denildiğinde her okuduğu kitabı okumak mı, okuduğunu kendine göre yorumlamak mı, yoksa okudu desinler diye mi okumak eylemlerini de iyi bilmek gerekiyor.

Yarınki kitap etkinliğimize tüm kitapseverleri bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar