26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kitap Barıştır!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçe Kaymakamlığınca hayata geçirilen “Hayatın anlamı kitap” projesinin bu yılki bölümü düzenlenen bir törenle sona erdi.

Kitabın önemi, okumanın yararları törende konu edinirken, katılımcıların şiir dolu ve barış içerisinde birlikte programı dinlemeleri etkinliğe ayrı bir renk katıyordu.

Okumak, bilgi sahibi olmanın, öğrencilerin farklı görüşleri içeren şairlerin şiirlerini yorumlamaları ile birlikte geleceğin şair gençlerini de buradan okuyabilme olanağını gözlemledik.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesindeki Vali Celalettin Cerrah Salonunda gerçekleşen etkinliğin kitabın önemi, şiirin güzelliği, özcesi kültürün ve kitabın barışın bir aynası olduğunu gösteriyordu.
Osmaniye Milletvekili Suat Önal, kızı için yazdığı şiirini yorumlarken salonda bulunanların Milletvekili Önal’ın sadece spor eğitmeni, öğretim görevlisi ve siyasetçiliğinin yanında Şair yönünü de öğrenmiş oluyorlardı.

Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın öğretmen eşi Arzu Güleryüz Maraşlı’nın koordinatörlüğünde 11 Şubat 2016 tarihinde başlatılan “Hatayın anlamı kitap” projesinin etkinlikleri, Toprakkale merkez ilçe ve köylerdeki okullarda, kamu kurumlarında ve vatandaşların da katılımı ile sezonu tamamladı.

Öğrenciler bu proje kapsamında kitap okuma alışkanlığı kazanırken, aynı zamanda evlerine de kitap girmiş oluyordu. Kitapların okunması ve sevilmesinin sağlanması ile birlikte Kaymakamlık tarafından ödüllendirmelerle kitap okuma olayı özendirilirken, bir sezon boyunca 2407 öğrencinin her ay 2 kitap okumalarının sağlandığı kaydedilmişti.

Bu arada öğrenciler değişik yazarlarla buluşarak onlarla sohbet ortamı buldular, onların şiirlerini dinlediler, farkındalık oluşturdular.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde kitabın önemi ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılması yönünde ilçe Kaykamı Mehmet Maraşlı ve eşi Arzu Güleryüz Maraşlı’nın bu uğraşıları eğitim alanında bir damga vuruyordu.

Kaymakam Maraşlı ilçede kitabı sevdirebilme adına, yeni doğan bebeklerin ailelerine “Kızımı/Oğlumu yetiştiriyorum” adlı imzalı kitaplarda hediye etmeye başlamıştı.

Nüfus Müdürlüğü’ne gelip yeni doğan bebeklerine Nüfus cüzdanı çıkarmak isteyen aileler kitap hediyesini de beraberinde almanın sevincini yaşar oldular.

Her zaman altını çizerek konu edindiğimiz kültürel ve sanatsal etkinliklerin insan yaşamında farkındalık oluşturacağını, anlayışlı, hoşgörülü ve barış içerisinde yaşanabilir toplumlar ortaya çıkaracağını söyledik ve yazdık.

Osmaniye kent merkezinde yapılmayanı bir ilçemizde yapıldığını görmek bizleri mutlu ederken, geçtiğimiz günlerde Kadirli ilçemizde en uzun resim sergisinin Dünya rekorunun kırılması da yine ilimiz adına bizleri sevindirmektedir.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Osmaniye’de Ramazan ayı boyunca Belediye’nin “Kitap fuarı” etkinliği yapılması için çalışma yapması önerisinde bulunmuştuk. Maalesef Belediyemizden henüz bir çalışma yapılmadığını görmekteyiz. Ramazan etkinliklerinin bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda yapılmayacağını öğrendiğimiz için “Kitap fuarı” açılması önerisinde bulunurken, bu fuar kapsamında ilimizin adının çevre illere tanıtımını amaçlamıştık.

Cumhuriyet Meydanı’nın “Kermes Meydanı” olarak tanınması yerine kültürel ve sanatsal anlamda tanıtılmasını önermiştik. Ne diyelim, yerel yönetimin elinden gelenler bunlarmış diyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar