25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5242
EURO34.9846
ALTIN2433.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kış günleri

Kış, kışlığını yapacaktır elbette. Hani nerde kaldı o sıcak Yaz aylarındaki terlemeler!?

Bir mevsim biter, bir yeni gelir. Kışın ardından İlkbahar, ardından da Yaz ayları ile mevsimler gelir geçer. Hareket halindeki doğadaki değişimler, her yenisinde gerilerde bir takım olayları bırakır gider.

İnsanların da yaşadıkları olaylar gün gelir gerilerde kaldığında, olumlu, olumsuzu ile anılarda kalır. Geride bırakılan olaylar güzelliklerle geçmişse güze, olumsuzluklarla yaşanmışsa üzüntü ile anılır.

Tarihin yaprakları olayları kaydeder, unutmaz, unutturmaz. Gerilere doğru baktığımızda ders çıkarmak suretiyle geleceğimize yön vermediğimiz zaman, tarihteki olumsuzlukları yeniden bir farklı şekilde yaşayabiliriz.

Dünyanın dört bir yanında yaşanan olaylara baktığımızda, özellikle de geri kalmış veya gelişmekte olan ülkeler üzerinde emperyalizmin oyunları, süreç içerisinde önce başlatılan tartışmalar ile ardından ülkedeki iç karışıklıklar, sonrasında da savaşları getiriyor.

Ortadoğu ülkelerindeki karışıklıkların durulduğunu göremiyoruz. Suriye’deki yaşananlar 8 yıldır sürüyor. Bir yandan ABD, öte yandan Rusya arasındaki çekiştirmelerin yanında, Türkiye başta olmak üzere olayların içerisine sokuluyor. Bunlar da yetmezmiş gibi, değişik isimlerdeki terör örgütleri Suriye topraklarında olayları ile gündeme gelirken, süper devlet dediğimiz Rusya ile ABD’nin bugün söyledikleri, yarın değişebiliyor.

Bu arada İran karıştırılmaya çalışılırken, Irak’a giren ABD, kendi kurdurduğu yönetimle ters düşercesine yeni gelişmeleri oluşturmaya başladı. Libya gündeme getirilirken, bir yandan da Suriye’deki gelişmelerde yapılan görüşmeler bazı anlarda farklılaşabiliyor.

ABD’nin Suriye’deki terör örgütlerine gönderdikleri silahlar, onlarla yapılan işbirliklerine bakıyoruz. Türkiye ile müttefik olduğunu söyleyen ABD, Suriye topraklarında petrol yataklarını ele geçirme uğraşı veriyor.

Rusya ile ABD her ne kadar karşı karşıya gibi görünse de, bu kez Rusya’nın Suriye’deki terör örgütleri ile işbirliği yapmaya başladığı yönündeki haberleri öğreniyoruz.

Türkiye ise bu günlerde Libya ile oyalanmaya çalışılıyor. ABD senatosu Başkan Trump hakkındaki davaları gündeme taşımak isterken, dünya gündemi değiştirilmeye çalışılıyor.

Irak’da Samdam Hüseyin, Libya’da Gaddafi gibi isimler Amerika’nın ülkeyi karıştırmaları sonunda öldürülürken, İran’a diş geçiremeyen ABD, Suriye’de Esat ile de yıllardır uğraşırken, yanına destek almayı da ihmal etmeden karıştırmalarını sürdürüyor.

Türkiye kendi içerisindeki terör örgütleri ile uğraşırken, 5 milyona yakın Suriyeli’yi beslerken, şimdi de yeni bir göç dalgasının geliyor olmasını Amerika’nın yeni bir oyunu olarak algılamamız gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar