23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5766
EURO34.8279
ALTIN2418.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kış gelmeden

Kış mevsimi ilimizde fazla yağışlı geçmese de, bası anlardaki sağanak yağış nedeniyle olumsuzlukların yaşandığına tanık oluyoruz.


Sağanak yağışlı günlerde kent merkezinde yayalar ve araçlar zor anlar yaşadığına tanık oluyoruz.


Tüm bu yaşanan olumsuzlukların önceden önlemlerinin alınması durumunda, vatandaşlarımız da, yetkililer de fazla yıpranmazlar.


Önümüz de kış ayları var, yağışlar başlayacak yollar geçit vermez duruma gelecek, bazı mahallelerde sel baskınları olabilecek.


Sağanak yağışlar başlamadan Belediye önlemini almalı, bu kış mevsimi kimse perişan olmamalı diye anımsatmak istiyorum.


Açıktaki su kanalları, kanalizasyonlardaki tıkanıklıklar giderilmeli, sel baskınlarına karşı tıkalı ve tıkanmakta olan kanallar sağlıklı çalışır duruma getirilmelidir. Olası sel baskınları karşı risk altındaki mahallelerde gerekli önlemler şimdiden alınmalı, temizlenmesi gereken kanallar iyice temizlenerek kış mevsimine hazır hale getirilmelidir.


Osmaniye’de hangi mahalledeki hangi sokakta sel baskını tehlikesi yaşanabileceği Belediye görevlileri tarafından daha önceden belirlendiğine göre, önlemlerin de ona göre alınmasının kolay olabileceğini düşünüyorum.


Sel baskınları yaşandığında  görevlilerin telaşı, araçların yetersiz kalmaları durumunda daha önce yaşanan olayların yeniden yaşanmaması için, yağışların mevsimi gelmeden gereken önlemler alındığı zaman gelecekte fazla perişanlık yaşanmayacaktır.


Osmaniye Belediyesi görevlilerinin olası büyük doğal afetlerde gerektiği başarıyı göstereceğini sanmıyorum. Daha önceki bazı sel baskınlarında yaşananlara tanık olduğumuzda, araçların yetersizliği, personelin telaşlarını gördüğümüzde bu kanıya varıyoruz.


Madem ki bu konuda yetersizlik var, öyleyse önlemini önceden almak zorunluluk haline geliyor.


Ne yapmalı, neler yapmalı diye düşünmeye gerek yok. Belediyenin yetkili birimleri kentin hangi mahallesinin, hangi sokağında ne gibi durumlarda sorunlar yaşanabileceğinin bilgilerine göre hareket edebilirler.


Daha önceki sel baskınlarında yaşanan olaylardan örnek alarak, olası sel baskınlarında hangi sokakta tehlikeler oluştuğu, ev ve işyerinin tehlikeli durumlara düştüğünü anımsayarak gereken önlemler alınabilir.


Bu önlemlerin başında yukarıda anımsattığım gibi kanalların temizliği gelmektedir. Sel sularının birikmemesi için, su yolunun açık olması önem taşıdığından belediye de şimdiden bu önlemleri ona göre alması konusunda anımsatmayı Osmaniye’miz açısından önemli görüyorum.


Kış mevsiminin olumsuzluklarla yaşanmaması ve sel baskınlarından uzak, sağlıklı yaşanması dileklerimle, saygılar….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar