25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kirli hava

Bugünlerde sokakta karşılaştığımız bir çok insanın öksürdüğünü ve üşüttüğünü görüyoruz.


Çocuklar, orta yaşlılar ve yetişkinler  göğsünü tutarak yo ortasında öksürürken gözlerinden yaşlar damlıyor.


Hava soğuk, sıcak odadan sokağa çıkılmasını da buna eklediğimizde üşütme olaylarında yoğunluk yaşanacaktır.


Bunun farklı bir yorumunu da yapmak istiyorum. Osmaniye’de hava kirliliğinin fazla olması nedeniyle insanların öksürmeleri, hasta olmalarına etken olarak görebiliriz. Kirli havayı nefesimize çektiğimizde ciğerlerimize çektiğimiz kirli hava doğal olarak hasta edecektir.


Kentteki kirli havanın en aza indirilebilmesi için yetkililerin çalışmalar yapmaları önem taşımaktadır. Yöneticiler, yetkililer ve çevre kirliliğinden sorumlu olanlar gereken çalışmaları yaparak insanların kirli havadan etkilenerek hasta olmalarının önüne geçmeleri gerekir.


Kentte akşamları yakılan kömürlerin kaliteleri ile yakılan diğer ürünlerin izlenip izlenmemesi önemlidir. Geceleri karabulutların çöktüğü Osmaniye’de sabahleyin evden çıkıp işyerimize gelirken kirli havayı daha net olarak görebiliyor ve ciğerlerimize çekiyoruz.


İnsanların sağlıklı yaşayabilmeleri ve en az hasta olabilmeleri, sıkıntılarının en az yaşanabildiği bir kent düşünerek sütunlarımdaki yazıları sizlerle paylaşıyorum. Bazı yazılarımdan rahatsızlık duyanlar ile benim yazdıklarımda anlatmak istediklerimi anlayabilme sorunu yaşayanlara sadece gülüp geçiyorum. Benim görevim bu kentteki sorunları yetkililere aktarmak, duyurmak ve çözüm yollarının bulunmasını sağlamak olarak bilinmeli, bunun dışında farklı bir anlam çıkarılmamalıdır.


Bugünlerde kirli hava kentimizin üzerine özellikle çocuklar üzerinde sıkıntı yaşatıyor. Hastanelerin çocuk servisleri başta olmak üzere hastalar yoğun şekilde doktora muayene olma kuyruğunda bekliyor. Öksürüklerin ardı arkası kesilmiyor. Sağlıklı insanlar da yanında öksüren bir başka kişiden aldığı virüsler sayesinde hastalık kapabiliyor. Canlıdan canlıya geçen virüs sonunda rahatsızlıkların ardından yaşanan üzücü olayların yaşanmaması için yetkililerin temiz cevre, temiz hava, temiz toplum konusunda yapılacak çalışmalara önem vermelidir.


Bu kentte tütün ürünleri tüketenlerin takip edildiği kadar, temiz hava için de aynı derecede çalışma yapılsa, kirli havanın önüne geçilecek çalışmalar yapılabilse ne kadar iyi olur.


Temiz havada yaşayabilmek için, sağlıklı günlerde yaşayabilme uğruna bireylerin de gereken özeni göstermelerinin gerektiğine inanıyorum.


Sağlıklı yaşam dileklerimle, saygılar…



YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Medya Gazete’ye aittir. Köşe yazısı/haber kaynak gösterilse dahi kullanılamaz.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar