28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kim, neyin peşinde!?

   Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tehlikesine önlem amaçlı yapılan uygulamalardan gazetemiz de nasibini aldı. Günlük yayınlanırken, haftada iki gün yayınlanmaya başla(tıl)dık.

  Dünyada dünkü rakamlara göre; 531 bin 139 ölüm, Bir milyon 22 bin 436 vaka sayısını görüyoruz. Türkiye’de ise 356 ölüm ve 18 bin 135 vaka sayısı açıklandı.

  Ülkemizdeki günlük ölüm sayıları ne yazık ki katlanarak artıyor, sosyal mesafeye dikkat edilmesi, evde kalınması uyarılarına hala uymayan insanlara şaşıyorum!

  Ülkeyi yönetenler vatandaşı önlemler konusunda uyarırken, önlemler üstüne yeni önlemleri hayata geçirmeye çalışılıyor.

  Ülkede koronavirüsten ölenler 92, vaka sayısının ise 5 bin 698 kişi olduğu bir günde; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı imzası ile görevden alınıyor. Görevden alınma olayı siyasi çevrelerce; bir gün önce maskeli şekilde yapılan “Kanal İstanbul projesi ihalesi” olarak yorumlanmaya başlıyor.

  Tepkilere bakıyorum, böylesi bir durumda “Kanal İstanbul projesi” ihalesinin yapılmasının ivedilik yönünü anlamaya çalışıyorum!

 İnsanlar evlerinden çıkmıyor, ama cepte sıcak para olmayınca kredi kartına yüklenmeye başladılar. 13-20 mart arasındaki bir araştırmaya göre kredi kartı ile marketlerden alış-veriş oranında yüzde 43 oranında artış yaşanmış.

   İşyerini kapatmak zorunda olan esnaf ile çalıştığı işyerinden çıkmak zorunda kalan insanlar çözüm bekliyor. Bankalarla görüşme yapıldığını belirten siyasi iktidar; ihtiyaç sahiplerine 10 bin liraya kadar kredi alabilecekleri söyleniyor. Ancak; 10 bin lira kredi çeken bir vatandaşın, 36 aylık süreçte 3 bin 500 liranın üzerindeki faizin ne olduğunu anlamakta zorlanıyoruz!

  Vatandaşımız normal günlerde de bankalardan bu faizle zaten kredi alabiliyorlardı, bunu yeni imiş gibi göstermenin bir anlamının olduğunu sanmıyorum!

  Ayrıca birkaç gündür tv ekranlarında; “En düşük emekli maaşını Bin 500 lira yaptık!” gibi açıklamaların bu kadar önemli olduğunu düşünenlere sözüm olamaz!

  Anımsarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bugün asgari ücretin altında maaş alan emeklimiz yok gibi!”diye konuşmuştu.

  Bugünkü asgari ücret net rakamının 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlendiğini düşündüğümüzde, en az emekli maaşının Bin 500 lira olmasının gurur duyarcasına söylenmesi “müjdeli haber” olarak değerlendirilebilir mi!?

  Koronavirüs’ten ölümler her geçen gün artarken, Cezaevlerindeki mahkumlar için af düşünülmesi ve gündeme getirilmesinin zamanı mıydı!?

  Değişik suçlardan mahkum olan bu insanların sokağa çıkması ile oluşabilecek “suçlar- intikam hırsı gibi” yeni suçların önlenmesi noktasında hazırlıklı mıyız!?

  Böylesi bir günde, İstanbul Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Boran’ın” Atatürk ve şapka kanununa” hakaret ettiği gerekçesi ile görevinden alındığını öğreniyoruz.

  Görevimiz okurlarımızı bilgilendirmekse eğer, sizlerin yorumlarına olayları sunmaktan çekinmeyen biriyim.

  Tayland diye bildiğimiz ülkede, 9 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi, Bin 529 vaka olayı belirlendi. Tayland Kralı 67 yaşındaki MahaVajiralongkom, tam 20 kadından oluşan haremiyle koronavirüsten korunmak için Almanya Alpleri’ndeki bir otele kendini kapattı. Kralın 4 karısının da diğerleriyle birlikte aynı otelde kaldığı biliniyor. Bilgiler benden, yorumdan sizlerden, saygı ile…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar