26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4622
EURO34.7177
ALTIN2436.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kılıçdaroğlu haklı da…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumartesi günü partisinin Osmaniye il genel kurul toplantısına geldi.

Otobüsün ön koltuğunda cadde üzerindeki esnaf ve vatandaşları selamlayıp, geçerken bir grup genç te otobüsün önünde baraj oluşturmuşlar ilerliyorlardı.

Genel kurul toplantısının yapıldığı salona gelindiğinde bence beklenen coşkunun yaşandığını söylenemez.

CHP, Osmaniye’de üçüncü parti, Türkiye’de ise Ana muhalefet partisi. Ana muhalefet Partisi’nin genel başkanı Osmaniye’ye geliyor.

Bu parti Osmaniye’de il genel kurul toplantısını yapacak. Mevcut İl başkanı bir gün öncesinden bir basın toplantısı yaparak, Genel başkan Kılıçdaroğlu’un Osmaniye’ye geleceğini duyurma gibi bir program düşünmüyor.

Mevcut İl Başkanı yeniden adaylığını açıkladığı sırada, o da on gün öncesinde; Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun geleceğini söylemişti. Bunu söylerken, o anda odada bir yerel tv kanalı ile üç gazeteci vardı.

Oysa Osmaniye’de 28 yerel gazete yayınlanıyor. Kamuoyuna Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun geldiğini duyurabilmek için birkaç gün basın açıklamaları, ilanlar ve son iki gün kala da basın toplantısı ile hareketlendirmek İl yönetimin görevi olsa gerek diye düşünüyorum.

Bence bu bir eksiklikti. Bu gibi eksiklikleri ilerleyen süreçte farklı şekillerde yaşamamak için basın ve halk ilişkilerinde sıcak ilişkilerin gerektiğini anımsatmakta yarar görüyorum.

Ana muhalefet partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun Osmaniye ziyaretinin bu kadar dar tutulmaması gerekirdi diye düşünüyorum.

Bu arada sevindirici bir olayı da aktarmak isterim. Osmaniyelilerin “Gebeli Osman” adı ile tanıdıkları Osman Berk’in girişimleri ile Kılıçdaroğlu İskenderun ilçesine giderken çevre yolu seçildi. Bunun içinde Gebeli mahallesinden geçip çevre yoluna gitme güzergahı kullanılırken, asırlık Gebeli çınarı altında partililer CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’nu bekliyordu.

Kılıçdaroğlu buradaki insanlarla kucaklaştı. Çocukları kucağına alıp sevdi, ak sakallı insanların sakalları okşadı, orta yaşlı insanların ellerini sıktı ve onların sorunlarını can kulağı ile dinledi.

Bence Kılıçdaroğlu’nun Osmaniye ziyareti sırasındaki en güzel gelişme Gebeli mahallesindeki halkla buluşma oldu diyebilirim.

Örgütçü olabilmek, örgütleyebilmek ve örgütsel çalışmaların içinden gelmek farklı bir olaydır. Örgütçülüğün içinden gelen insanların görüşlerine başvurulmuş olsaydı, dar kalıpta düşünülmeseydi Kılıçdaroğlu’nun Osmaniye ziyareti ve genel kurul salonunun daha da kalabalık olacağını söylemek istiyorum.

Siyasette aday adayı olurken başlamak üzere, aday olunduğunda da bunun dört katı olacak şekilde örgütsel çalışma ve halkla bütünleşebilmeye önem verilmelidir. Bunu başaramayanlar seçimler sonunda başarısız olabileceklerini de akıllarından çıkarmamalıdır.

Gün ola, devran döne, ne kaldı seçimlere şunun şurasında. Ben merkezli çalışmalar yerine, halkın görüşleri ve önerileri değerlendirilerek yola devam denilmelidir. En yakın örnek; mevcut iktidardan halk rahatsız ama, yinede üç dönemdir sandık başına gittiklerinde oylarını veriyorlar. Oylar da artış gösteriyor, neden? Onu da siyasetle uğraşanlar düşünüp bulsunlar. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar