29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kentin tanıtımı…

Bir kentin tanıtımı için önemli unsurlarla ilgili bazı anlarda sohbetler yapılır, görüşler ileri sürülür.

Kültür, sanat, spor gibi etkinliklerin tanıtımda önemli olduğunu kimse inkar edemez. Bir yerleşim birimini çevresine tanıtabilmek için yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek çeşitli etkinlikler yapması önem taşımaktadır.

Osmaniye’mize baktığımızda özel günlerin dışında önemli etkinliklerin yapılmamış olmasının nedenlerini araştırmak gerekiyor.

“Kaleler şehri” diye adlandırdığımız Osmaniye’deki kalelerin tanıtımı veya buraların vatandaşlar tarafından ziyaret edebilmeleri için ne gibi çalışmalar yapılıyor?

Geçtiğimiz yıllarda Kastabala Antik kenti ile Aslantaş Açık Hava Müzesi’nin günü birlik ziyaret edilip gezilmesini sağlamak amacı ile bir takım çalışmalar yapılması konusunda önerilerde bulunmuştum.

Buraları tanıtabilmek sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı veya İl Müdürlüğü’nden bir girişim ya da çalışma beklemek yerine, yerel yönetimler ile STK’ların da katkıda bulunması gerekir.

Kültürel ve sanatsal etkinliklerin öneminden hareket ederek yine ‘kıskançlıktan uzak’ bir anlayışla yerel yönetimlerin desteklerini artırması önem taşımaktadır.

Spor alanına gelince, başarılı sporcular desteklenmeli, başarılı kulüplere gereken yardımlar yapılmalıdır.

Osmaniye’nin Demirspor Kulübü’nün Kadın futbol ve Voleybol takımlarının başarılarını yerel basından takip ediyor olmalısınız. Bu kulübümüzün Kadın futbol takımı kilometrelerce uzaktaki illere giderek başarılı sonuçlar elde ediyor.

Kadın voleybol takımı ise Kadınlar 2. liginde mücadele veriyor ve şu anda da grubunda ikinci sırada yer alıyor. Bu takımımız yerel yönetim anlamında veya STK’lar anlamında gerekli desteği gördüğünü sanmıyorum.

Şampiyon olabilmesi için bu kulübümüz takımlarının çok fazla parasal desteğe ihtiyacı yok. Ancak, her iki takımın da şampiyon olabilmesi de zor değil. Osmaniye Demirspor Kulübü’nün bundan sonraki maçları ve diğer giderleri için 100 bin lira gibi bir para ile başarısını Şampiyonlukla sonuçlandıracağını öğreniyoruz.

Komşu ilçe Dörtyol Belediyesi 3. ligdeki Kadın voleybol takımına her maç öncesi prim ile birlikte gereken desteği verirken, Osmaniye Belediyesi’nin 2. ligde ve şampiyonluğu yakalamakta olan Osmaniye Demirspor kadın voleybol takımına ne gibi katkısının bulunduğunu merak ediyoruz.

Osmaniye Büyükşehir olacakmış, nüfus olarak  Büyükşehir olabiliriz ama halkın kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif etkinlikler alanında gerekli başarıyı yakalayamamış olması, tanıtımda eksiklikler yaşanması neyi değiştirecektir?

Başarılı olan spor kulüpleri ile etkinlik yaparak ilimizin adını dışarıda tanıtan STK’lara gereken desteklerin elbirliği ile yapılması bir kentin gelişmesi için önemlidir.

Osmaniye Demirspor kulübünün kadın futbol ve Voleybol takımlarının Osmaniye’deki maçlarını izlemek için yerel yönetimler, Kamu kurum Müdürleri ve STK’lar açısından gerekli desteği verenlerin sayılarını da merak ediyorum.

Parasal olarak destek veremeyenler, seyirci anlamında takımlarımızın maçlarını izlemeye giderek moral verseler bu da bir katkı olarak değerlendirilmektedir.

Bu kentin tanıtımı için uğraş vermeyen yöneticiler, yaşadıkları ilin dışarıda adı geçtiğinde hala İL olarak bilinemiyorsa kendilerinin de eksikliklerinin bulunduğunu bilmelidir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar