29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kentin “Şiir Bayramı”

Osmaniye’de yarın akşam saatlerinde (Cuma) şiir coşkusu yaşanacak.

Hazırlıklar tamamlandı, değişik illerden gelen şairler çiçeklerin arasında, çam ağaçlarının altında buluşacaklar.

Geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nın 20.’ncisinin ödül dağıtım töreni bugün saat:17.30’da Kıbrıs şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde gerçekleşecek.

19 yıldır söz verilen günde, aralıksız olarak yapılmakta olan “Ekmek ödüllü şiir yarışması” yılda bir kez şairlerin buluştuğu Osmaniye ili ile markalaşmış duruma geldi.

Bu yılkı yarışmaya yurt dışından üç, ülkemizin 41 değişik ilinden de 278 şiiri ile 123 kişinin katılması olayını görmekteyiz.

Bu gün şairler şiirlerinin emeği olarak; ekmek, kalem, karanfil, kitap ve katılım belgelerini alacaklar.

Tüm şairlere ödül verilen tek şiir yarışması olarak Osmaniye ile markalaşan bu yarışmamızda ayrıca kentin kültür ve sanatına katkıda bulunan, ancak şu anda hayatta olmayanların da anılarını yaşatmak amacı ile ödüller veriyoruz.

Yıllar geliş geçiyor, işte 20 yıl olmuş bu yarışma başlayalı. Osmaniye’nin il olması ile birlikte kültür ve sanatsal alanda tanınması amaçlanarak düzenlenen “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nın başladığı ilk günlerde değişik tepkilerle karşılaşmıştık.

Yıllar geçtikçe önemsendi ve benimsendi. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı destek vermeye başladı. Bir çok katılımcı;  adının anlam taşıması ve para ödülü olmaması nedeniyle katıldıklarını söylediler.

Osmaniye’mizin adını bu yılda yurt içinde 41 il ile yurt dışında üç ayrı ülkede duyurmanın sevincini yaşamaktayız.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile düzenlenmekte olan bu yarışmaya Osmaniye Belediyesi’nin de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Burada bir olayı okurlarımla paylaşmak istiyorum. Yıllardır anılarına ödül verdiğimiz insanların ailelerinin etkinliğe katılmamış olmaları bizleri üzüyor. Osmaniye’ye önemli hizmetlerde bulunmuş, kültürel ve sanatsal anlamda kentin adını duyurmuş olmalarından dolayı anılarına yıllardır ödül verdiklerimizin aile bireylerinin duyarsızlıkları bizleri üzüyor.

Buradan bir kez daha anımsatmak istiyorum; Yaşar Kemal, A. Neşet Dinçer, Salih Sefa Yazar, Adnan Yemliha Yazar, Ali Rıza Karadağ, Mehmet Cemal Şenadam, Ahmet Birgül, Ahmet Borazan, Süleyman Yurtsever ve Yüksel Öktem anılarına bu yılda ödüllerimiz olacak.

Bu notumu bir kez daha burada anımsatırken, duyarsızlıkların sürmemesini ümit ediyoruz.

Bugünkü etkinliğin ardından, ertesi gün il dışından gelen şairlerle birlikte Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenlenecek. Bu etkinlik içerisinde şiirler okunup, türküler söylenirken, halaylar çekilerek hem gezi, hem de piknik ortamında bir gün yaşanacak.

İl dışından gelen şairler, Osmaniye’de yaşadıklarını kentlerine gittiklerinde anlatacaklar, gazete veya dergilerinde yazacaklar.

Tüm şiir severleri bugünkü etkinliğe bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar