28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kara’nın Ak Düşleri…

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, görevindeki 5 yılı tamamlamasının ardından ikinci dönem için yeniden Aday gösterilmişti.


Mevcut Belediye Başkanı ve ikinci kez Aday olarak halkın karşısına çıkan Kadir Kara’nın yeni dönemdeki projelerini Osmaniye halkı merakla bekliyordu.


Bir dönem içerisinde yapmak isteyipte yapamadıklarını yapmayı düşündüğünü söyleyeceği sözleri mutlaka olacaktı. Bir dönem daha isteyip, kenti ‘yaşanabilir, mutlu şehir’ yapmayı amaçladığını söyleyeceği de mutlaka olacaktı.


Yerel seçim çalışmaları sürerken, Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Kadir Kara Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Bu toplantıda izlediğimiz sinevizyon gösterisi harika geldi bizlere.


Sunumun bitmesinin ardından düşten uyanmış ve rahatlamış gibiydik. Bu sunumda gördüklerimiz Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Kadir Kara’nın Osmaniye için Ak düşleriydi.


Başkan Kara düşleri olarak nitelendirdiği Osmaniye projelerinden sözediyordu. Harika bir film gibi izledik, gözlerimizi kırpmadan, soluk almadan ve yüreğimizi hoplatarak ve sevinçle izledik. Ve film bitti, sorular başlamıştı, henüz ikinci soruyu sorarken bir meslektaşım ani bir sarsıntı yaşanmıştı, yani deprem olmuştu o anda Osmaniye’de.


Bir anda ölüm korkusu olanlar salonu terk etmeye başladılar. Salondan çıkarken Başkan Kara’ya “Başkanım bu düşlerin o kadar güzel ki, sen konuşurken Osmaniye sallandı, deprem oldu!”diye konuştuğumda, Başkan Kara gülümseyen bir tavırla, “30 Mart’ta da Osmaniye’de deprem olacak!”demişti.


Başkan Kara’nın demek istediği 30 Mart’ta Osmaniye’de kendisinin ve partisinin yeniden seçimden zaferle çıkacağını anlatmaya çalışmasıydı. Öyle de oldu, seçimin sonunda Başkan Kara Osmaniye Belediyecilik tarihine geçen, ikinci kez aynı partiden Belediye Başkanı seçilme ünvanını elde etti.


Şimdi gelelim bu günlere, ne oldu? Belediye Başkanlığını ikinci kez kazanıp görevini sürdürmekte olan Başkan Kara’nın 30 mart öncesi bizlere gösterdiği o güzelim düşlerindeki görüntülerden hangisi için bir kazma vuruldu? Belediye Başkanı Kadir Kara’yı sadece Belediye Basın’ın görüntülerinde görür olduk. İftar yemekleri, yurt dışı gezileri, Ankara ziyaretleri. İyi ki dün gelen basın bülteninde Vali Dr. Oduncu ile birlikte Zorkun yaylasına giderek halkın sorunlarını dinlemiş. Bir de Zorkun’da açılmakta olan içme suyu kuyu çalışmalarının önünde fotoğrafını gördük.


Başkan Kara’nın o güzelim Ak düşlerinden eserleri görmek istiyoruz. Seçildiği günden bu yana vekillere bırakılan koltuk ve Başkan Kara’nın önemli Meclis kararlarında Osmaniye’de olup olmadığını merak ediyor halkımız.


Canının sıkıntılı olduğunu söylüyor vatandaşlar, moralinin bozuk olduğu günlerde ya İtfaiye Müdürlüğü’nde, ya da Kent müzesi’nin üst katında dinlendiği söylenen Başkan Kara’nın derin sıkıntıları olduğundan kuşkulananlar var. Hatta bazı vatandaşlar, başkan Kara’nın bu ikinci kez görevdeki yükü kaldırmaktan sıkıntı duyduğu, paylaştığı düşlerini, yani projelerini yerine getirebilme noktasında kaygıları nedeniyle yüzünün gülüyor gibi görünüp, yüreğinin sızladığından bile sözedenler var.


Osmaniye halkı, Belediyecilik tarihinde kimseye vermediği bir olanağı ve ünvanı verdi Kadir Kara’ya. Aynı partiden ikinci dönem için göreve devam kararı verilen bir başka Belediye başkanı görmedi Osmaniye. Öyleyse bu verilen önemi, ünvanı ve değeri de Başkan Kara, halka vaad ettiği Ak düşleri veya projeleri ile hayata geçirmelidir. Halk bunu bekliyor… saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar