29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kara’dan sonra…

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın önümüzdeki yerel seçimlerde partisi tarafından yeniden aday gösterileceği gözlemlerimi köşemde anlatmıştım.


2014 yerel seçimlerinde MHP’nin Belediye Başkan adayı Kadir Kara diyebiliriz. Tüm gözlerin Ak parti’ye çevrildiğini de gündeme getirmiştim.


Şimdi asıl konumuza dönelim. Başkan Kadir Kara ikinci kez seçilebilir mi, seçilemez mi tartışması gündeme geliyor. Çünkü Osmaniye’nin son 40 yılına baktığımızda iki kez üst üste seçilen Belediye Başkanı göremiyoruz. Eğer kara yeniden seçilirse 40 yılda bir koltuğunu koruyan başkan ünvanına sahip olacak.


Seçilemez ise seçilen Belediye Başkanı’nın Osmaniye’nin geleceği için ve beklentilerimiz için neler gerçekleştirebileceklerini düşünüyorum.


Kara yeniden seçilirse yarım kalan projelerini tamamlar, seçilemez ise eğer seçilecek olan Başkandan bu kentin çok beklentileri olacak.


Önümüzdeki yerel seçimler sonrasında, yani 6 yılın devamındaki bir 5 yıllık süreçte koltuğu devralacak olan Belediye Başkanı döneminde Osmaniye nasıl olacak? Yeni Belediye Başkanı döneminde Osmaniye’nin nasıl olacağını okurlarımla paylaşmak istiyorum.


2014 yılının sonlarına doğru Osmaniye inşaat alanına dönecek. 2015 yılı ile birlikte; Musa Şahin Bulvarı üzerinde en az üç adet yer altı çarşıları da bulunan alt geçitler yapılacak. Devlet Bahçeli Meydanında Adana-Gaziantep yönüne giden araçlar yeraltından battı-çıktı güzergahı ile seyredecek. Cumhuriyet Meydanı yeni Belediye hizmet binasına kadar genişletilecek, en az 50 bin kişilik bir meydan haline dönüştürülecek.


Kent merkezinde trafiğe kapalı yollar ve yer altı çarşıları hayata geçirilecek. Sinyalizasyon sisteminin çalışmadığı cadde ve kavşak kalmayacak. Sağlıklı otoparklarla kent içindeki trafik akışı rahatlayacak. Karaçay dere yatağı ıslah edilecek piknik alanları, çay bahçeleri, eğlenceli ve aile yerlerinin oluşacağı lokantalar yapılacak. Belediye piknik alanından yukarı elektrik santralına kadar yapılacak olan eğlence yerleri ve lokantalardı en az 2 bin insan çalışacak. Kuzey Çevre yolunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü önündeki kavşaktaki yolun Kadirli yönü veya Adana-Gaziantep yönü yeraltına alınıp battı-çıktı şekline dönüştürülecek. Otogar’ın giriş ve çıkış yolu tek olmayıp, giriş ve çıkış yollarının yönleri daha sağlıklı hale getirilicek. Atatürk İlköğretim okulu yıkılacak, Kıbrıs Şehidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı okul arsasını da içine alacak. Buraya kültür ve sanatsal etkinliklerin düzenleneceği bir salon yapılacak. Osmaniye Belediyesi kent Müzesinin önünden geçen ‘Park Sokak’ adı değiştirilecek, çınar ağaçlarının altında ressamlar resimlerini çizecek, bağlama, filüt, darbuka çalan insanlar, şiir sohbeti yapan gençler, kitap ve dergi okuyan insanların oturabileceği ‘Sanat sokağı’ ismini alacak.


Zorkun yaylasına hoş görünümlü bir otel yapılacak, çarşı merkezi genişletilecek ve Zorkun yaylası yazlı-kışlı turizme açık kalacak, elektrikler kesilmeyecek.


2019 yılına gelindiğinde Osmaniye’nin çehresi değişecek, Belediye başkanı sokakta gezerken başı dik, yüzleri gülümseyen ve halkın sevgilisi haline gelecek. İstese de istemese de ikinci kez yeniden Belediye Başkanı olması için halk Başkanı zorlayacak ve kucaklayıp koltuğa yerleştirecekler. Ne mutlu böyle bir Belediye başkanı olabilene… Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar