20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Karaçay Vadisi

Amanos dağlarının eteklerinden süzülüp gelen suların çınar ağaçları altından akarak Osmaniye kent merkezine doğru güzelliğini Karaçay vadisinde piknik yapmak üzere gidenler bilirler.

Bitki örtüsü bakımından bol çeşitli ürünlere sahip olan Amanos dağlarındaki vadilerde ve ormanlık alanlar içerisindeki bitkileri saymakla bitiremeyiz.

Yine aynı bölgede yaşayan hayvan türleri de yine çeşitlilik açısından farklı güzellikleri de birlikte yaşatmaktadır. Bu doğal güzelliklerimizin korunması, gelecek kuşakların da izlemelerine bırakılması için insanlık ve vatanseverlik adına bizler için önem taşımaktadır.

Karaçay vadisi üzerindeki Şelale ve akarsularımız ile birlikte bitki örtüsü ve burada yaşayan hayvanların korunması amacı ile doğaseverler ve çevreye duyarlı insanlar tepkisel hareketlerini bir kez daha ortaya koydular.

Geçtiğimiz yıl Karaçay vadisi yamaçlarında açılması planlanan Taş ocağı işletmesine hizmet vermek amacı ile yol açma çalışmalarına başlanmıştı. Duyarlı çevreciler ve doğaseverler olaya tepkilerini göstererek açılmakta olan yol çalışmalarını durdurmuşlardı.

Geçtiğimiz günlerde Karaçay vadisi üzerindeki elektrik santralı çevresindeki çam ve çınar ağaçlarının kesildiği, ayrıca buraya bir elektrik trafosu yapıldığına tanık olan çevreciler, buradan çekilen elektrik hattı olayı ile birlikte taş ocağı işletmesinin yeniden çalışması için çalışmalar yapıldığı yönünde tepkilerini ortaya koydular.

Osmaniye’deki STK temsilcileri ile vatandaşlar Karaçay vadisi üzerinde buluşarak taş ocağı işletmesinin çalışması ile birlikte doğanın ve Karaçay vadisi ile birlikte buradaki bitki örtüsü ve hayvanların zarar göreceğini dile getirdiler.

Tepki için toplanan STK temsilcileri, ağaçların kesilmesi ve elektrik hattının çekilmesi ile ilgili geçtiğimiz yıl yol çalışması yapan Taş ocağı firması üzerinde yoğunluk gösteriyordu. Çalışması durdurulan yol açma işlerinin Gebeli mezarlığı yanından yine aynı firma tarafından yapıldığı yönünde de bir basın açıklaması yapıldı.

Tahminler hiçte öyle çıkmadı. Geçtiğimiz yıl yol açmaya çalışan taş ocağı firması, halkın tepkisi üzerine bu işini askıya almış, herhangi bir çalışma yapmadığını yetkili ağızdan öğrendik. Peki kim di bu ağaçları kestiren, elektrik hattı çektiren firma diye araştırdığımızda, karşımıza bir başka taş ocağı firması çıktı.

Çalışmasını durduran firmanın yanında, Bademlik yöresi denilen yerde bir başka taşocağı firmasının çalışmaları olduğunu öğrendik. Bu firmanın adının Armağan Keleş adına çalıştığı ve ortakları arasında Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı’nın da bulunduğu söyleniyordu.

Olayların seyri bu kez farklı şekilde değişmeye başlamış oluyordu. STK temsilcilerinin açıklamalarında sandıkları firma değil de bir başka firma, üstelik Bir Belediye Başkanı’nın da adının geçtiği taş ocağı işletmesi gözler önüne geliyordu.

Bu olayla ilgili Osmaniye İl Genel Meclis üyelerinin ne kadar bilgileri olup olmadığı akla geliyor? Ayrıca basın açıklaması sırasında Osmaniye Belediye Başkan vekili ile Meclis üyelerinin de bulunduğunu gördüğümüzde, bu siyasiler İl Genel Meclisi üyeleri ile de bu konuyu görüşüp görüşmeyecekleri olayı gündeme geliyordu.

Bakalım bu tepki nereye kadar gidecek, sonuç nereye varacak merak ediyoruz! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar