27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Karaçay güzelleşiyor

Osmaniye’nin Karaçay dere yatağındaki gelişmeleri önemsiyor ve özenle izliyorum. Adı ön adı kara da olsa Karaçay dere yatağında aklaşmaları gördükçe, yapılan çalışmalarda insanların yüreğini aklaştırıyor.

Siyasilerimiz halktan oy isterken; “Bu memlekete bir çivi bile çakan insana teşekkür ederiz”diyerek söze başlarlar ya, işte bu tür güzellikleri kentimize yaşatanlara da bizler halkımız adına teşekkür ediyoruz.

Karaçay dere yatağı yıllardır ilgisiz bırakıldı, sular akarken bizler bakıyorduk.Kente en yakın olarak bilinen ve arada sadece Karaçay dere yatağının bulunduğu Dereobası Köyü’nün köprüsü 1982 yılında sel sularından yıkılmasının ardından bu köyümüze bu güne kadar yeni bir köprü yapılmadığı gibi, kent ile aradaki ulaşım yolu da Çevre yolunun geçmesi nedeniyle iptal edilmişti.

Karaçay dere yatağının Çevre yolu kenarına dökülen atıklarla kirlenirken, buraya bisiklet ve yürüyüş yollarının yapılması için bu sütunlarda bir çok kez yazmıştım.

Gün geldi, duyarlılık gösterenler sayesinde Karaçay dere yatağında temizleme ve kanala alma işleri başlatıldı. Çevre yoluna da bir güzellik geliyordu.

Geçtiğimiz yıl Fakıuşağı mahallesine giden köprüden başlamak üzere Adana yolu üzerindeki köprüye kadar olan bölümde yapılan çalışmalar tamamlanarak Karaçay’ın çehresinde değişimler oldu.

İnsanların rahatlıkla gidip piknik yapabildiği, çocukların oyun alanlarının ve yürüyüş yolunun bulunduğu bu bölgemize bir de asma köprü yaptırıldı.

Bu köprümüz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma gününde açılarak hizmete girdi.

Eskişehir’e gidenler Porsuk çayı üzerindeki gelişmeleri ve güzellikleri anlatırlar.

Osmaniye’nin Karaçay dere yatağı üzerinde de böylesi güzelliklerin olabileceğini önerirler.

Nihayet bu öneriler ve beklentiler şimdilik Karaçay dere yatağının Fakıuşağı köprüsü ile Adana yolu üzerindeki köprü arasında gerçeğe dönüştü.

Bu alana gitmeyenlerin, gidip görmelerini önerirken, Osmaniye’miz için  il dışından gelen konuklarınıza rahatlıkla gezdirebileceğiniz bir alan olduğunu anımsatmak isterim.

Osmaniye Valiliği’nce yapılan çalışmalar neticesinde Karaçay dere yatağındaki bu güzellikleri duyarsız bazı insanlarımızın hor kullandıklarına da tanık oluyoruz.

Çimler üzerinde atılan kuru yemiş kabukları, pet şişelerin oluşturduğu kirlilikler hizmete verilen emeği yontuyor.

Kısa aralıklarla çöp kutularının bulunmasına rağmen atıklarını bu kutulara atmayan insanlarımızın kirlilikleri kentimiz adına bizleri üzüyor.

Bu alanda yazılı bulunan “Osmaniye Valiliği..” yazısındaki ‘E’ harfinin üst kısmının kendini bilmez kişi veya kişilerce kırılması olayına bile tanık oldum.

Üzüldüm, üzülüyoruz böylesi çirkin hareketlerin yapılmasına.

Karaçay dere yatağının Karacalar köyü sınırlarına kadar aynı şekilde olması kente daha da güzellik verecektir.

Süreç içerisinde Dereobası köyünün de köprüsünün yapılacağını öğrendik.

Emeği geçenlere ve kente hizmet için çalıştıklarını işleriyle gösterenlere buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar