20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kar düştü yanaklara..

Yeni bir yılın sabahında gözlerimizi açtığımızda kar düştü yanaklarımıza. Amanos dağlarının eteklerine doğru bakarken, sabah yelinin esintisi ile gözlerimi ovmaya başlarken, Zorkun karlar içerisinde güzelleşmişti.

Karatoprak aklaşmış, temizlenmiş yanaklara kar düşmüştü. Yeni bir yılın gelişi böylesine ak ve temiz duyguları da beraberinde getirdiğinin işareti olmalıydı bu!..

Gün kuşluk vaktine doğru ilerlerken soğuk bir hava ile birlikte kar esintileri ile birlikte hafiften göğüsleri gıdıklayan yağmurun çiselemesi insanın burun deliklerini açıyordu.

Kar yağmıştı yüksek tepelere, Keldaz’ın tepesi ağarmış, Zorkun kar yığınları içerisinde kirlilikten arınmış ak-pak olmuştu.

Ah be yüreğim, ah demekle içimdeki sıkıntıları atmaya çalışırken, şimdi Zorkun yaylasında olmak vardı diye geçiriyorum içimden.

Bir de bu kentin sokakları ile caddelerine kar yağsa, çocuklar kartopu oynasalar şen şakrak. Naylon poşetler, plastik lehenlerin üzerinde kayak yapsa küçüklü-büyüklü insanlar…

Kar düştü yüksek tepelerdeki çam ağaçlarının yapraklarına, Çınar ağaçlarının bedeni rengini aklaştırdı, toprağa basarken ayakkabılarımız kaymaya başladı, ağzı yukarı düşmeye başlar olduk yürürken…

Yeni yılın gelişi böyle olsa gerek, insanlar içlerindeki tüm sıkıntıları unutuverdiler, kayak yapmaya başladılar.  Çocukların cıvıldaşarak koşuşturuşlarına diyecek yok.

Şimdi karlı yüksek tepelerde olmak vardı, başımızdan ayak parmaklarımıza kadar üşürken bir alana ateş yapmak veya yayladaki bir evin balkonuna oturup, ağaçların yapraklarından toprağa savrulan kar tanelerini izlerken gözlerimiz, ellerimizi ısıtmaya çalışmak…

Yeni bir yıla merhaba derken, yüreklerimizi ciğerlerimiz gibi oksijen alarak kar havası ile rahatlatmak ne güzel olurdu.

Gerilerde bıraktık yılları, geride kaldı 2018 yılı. Şimdi 2019 yılını nasıl yaşayabileceğimizin düşlerini, planlarını ve projelerimizin peşinde yormaya başladık aklımızı.

Hey gidi günler hey diyerek, geçmişteki güzel günleri aklımızın bir kenarından geçirirken, olumsuz yaşantılarımızın da bir daha gelmemesi için aklımıza bile getirmek istemeyeceksiniz.

Elbette insan güzel ve mutlu yaşamayı ister. Elbette insanlar çevresindekilerle barışık, huzurlu, mutlu ve güler yüzlü yaşamak ister!

İstemez insan kar yağmasın yollarına, ayakları ıslanmasın yağmurdu, çamur dolmasın ayakkabılarına. Sevgi eksilmesin yüreklerde, ayrılıklar yaşanmasın, sevgi ile koşuşturalım işlerimizde.

Yılın ilk gününde, ilk ayında ve ilk haftasının başında yüksek tepelere kar yağmış, yüreklerimiz sıcacık, denizden gelen yel ile, Amanosların eteklerinden gelen kar esintileri üşütmesin sakın, her zaman sıcacık olsun sevgilerimiz.

Nasıl başlarsanız yeni bir yıla, öyle sürüp gider yaşantınız derlerdi büyüklerimiz. Öyleyse sevgi dolu yürüklerimizle başlayalım yeni bir yıla… Kimseyi aldatmadan, yalan söylemeden, kandırmadan ve kandırılmadan yaşayabilmek umudu ile, saygılar…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar