16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4223
EURO34.4625
ALTIN2488.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kandırmaca olmadan!

Birbirimizi kandırmadan, yalan ve yanlışları saptırmadan sadece doğru ve gerçekleri halkımızla paylaşmak, gelecekte kendimiz ve kendiniz açısından iyi olacaktır.

Ülkenin bütününü yönetebilirsiniz, Büyükşehir, şehir, belde, Köy veya Mahalle’de yönetici de olabilirsiniz. Önemli olan başaramadıklarınızı kabullenmek, halkı aldatma veya yanıltma olaylarına girmeden cesur şekilde konuşabilmeniz geleceğiniz, hatta ölümünüzden sonra konuşulması adına çok çok önemlidir.

Arjantin Hazine Bakanı NicolasDujovne, görevinden istifa etti. Bakan; “Kamu harcamalarının ve bütçe açığının azaltılması noktasında başarısız olduğunu” istifasında gerekçe gösterdi.

Arjantin’den ülkemize dönelim, bizlerdeki kamu harcamaları ve bütçe açığı konusundaki yaşananları görsel, yazılı ve sesli medyadan dinlemiş olmalısınız.

Değerli okurlarım! Herkesin kendi çocuğu önemli bir değerdir. Kendi çocuğumuzun hata yapmış olmasını kabullenmemek, her zaman keseri kendimizden yana yontma eylemi günün birinde başınıza büyük bir bela açabilir!

Şu anda sizlerin birkaç dakikada okuduğunuz köşe yazımı, yaklaşık 45 dakika gibi bir sürede yazdığımı söylersem inanmayanlarınız olacaktır. Çünkü sizler sadece okuyor, ama benim gibi araştırmıyorsunuz!

Türkiye’deki işsiz sayısının Lübnan nüfusuna yaklaştığı konusundaki haberi öğrenince hemen bir araştırma yaptım.

Bu yazacaklarım resmi olarak açıklanan rakamların haber haline dönüştürülmesi olduğunun bilinmesini isterim.

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2019'a ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, martta geçen yılın aynı ayına göre 1 milyon 334 bin kişi artarak 4 milyon 544 bin kişiye çıktı. Aynı dönemde işsizlik oranı 4 puan yükselerek yüzde 14,1 oldu.

KAYIT DIŞI ÇALIŞANLARIN ORANI YÜZDE 34,2

Nisan 2019 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,9 puan artarak %34,2 olarak gerçekleşti. Tarım dışı sektörde kayıt dışı çalışanların oranı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 puan artarak %23,1 oldu.”

Bu rakamları kendim veya muhalif bir düşüncenin siyasi yetkilisi değil, şu andaki ülkemizi yöneten ve devletin resmi kurumu tarafından açıklandığını anlamak istemeyenlere anımsatmak isterim.

Türkiye’deki işsiz sayısı bu verilere ve belirtilen Mart ayına göre böyle ise, şu anda Ağustos ayında olduğumuzu da düşünerek son işsizlik rakamının ne olduğunu sanırım merak ediyor olmalısınız!

Dünya nüfusu; 7.656.202.384 olarak son verilere göre kayıtlı. Türkiye dünya ülkeleri nüfus sayısı olarak; 81.694.850 kişi ile 19. sırada yeralıyor.

Türkiye’de Mayıs 2019 verilerine göre, 4 milyon 150 bin kişiye yükselen işsizlik sayısı rakamı, bence iktidarın değiştirdiği TÜİK Başkanı’nın verilerinin makasladığı olsa gerek. Bu rakama 2 milyon daha ekleyebildiğimizde,. Türkiye’deki işsizlik rakamının; Lübnan devletinin nüfusuna yakınlaştığını anlayabilmekteyiz. Sadece Lübnan mı; Danimarka’nın nüfusu 5.806.010, Fillandiya; 5.522.015, Norveç; 5.323.933, Moldova; 3.547.539 nüfusları bulunduğunu kayıtlarda biliyoruz.

OKU’maktan kaçınan, ancak maaşı için dümen suyuna hizmet edenlerin gelecekteki isimlerinin anılıp, anılamayacağını merak ediyorum! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar