24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5842
EURO34.9363
ALTIN2431.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kalemin ucu…

Kalemimin ucundan çıkar harflerin beyaz olmasını isterdi yüreğim. Beyaz renkli, ak mürekkebin harfleriyle süslenen satırlarla bugünkü köşemi sizlerle paylaşmaktı tüm isteğim.

Daha iki gün öncesinde Hakkari Dağlıca’da 16 askerimizin şehit haberinin acıları yüreğimizde iken, henüz şehit askerlerimizin bazılarını toprağa bile veremezken, bu kez de şehit polis haberleri ile insanların kaygıları artmaya başladı.

Dağlıca’da yaşananlar, şehit ve yaralı askerlerimizin olayları ile ilgili ayrıntılar netlik kazanması için umutlu bekleyiş içerisindeki halkımız, her şehit haberinde “Bu son olmalı!”diye dua etmeye başladı.

Şehit haberleri üzerine, terör odaklarının projelerini iyi okumak gerekiyor. Gençlerimiz sokaklara dökülmeye ve çeşitli şekilde tepkilerini dile getirmeye başladılar.

Polisler şehit haberlerine duyarsız kalmayan ve bayrakları alarak sokaklara çıkan gençlerin taşkınlık yapmadan tepkilerini dile getirebilmeleri için uğraş verirken, böylesi olayların artmasından yana terör odakları olaylara ‘çanak’ tutmaya başladılar.

İstanbul’da bir gazete binası basılıyor, önünde bir siyasi partinin milletvekili ve konuşmalarının nereye gittiğini iyi okumak gerekiyor.

Olaylara bakış açımızı kontrol etmek zorundayız. Bölücü, kışkırtıcı ve öteleyici sözcükler yerine, birleştirici, kaynaştırıcı ve barışcıl sözleri kullanmalıyız.

Şehit askerlerimizi toprağa vermeden, dün de Iğdır’ın Dilucu sınır kapısında 1 ton bomba ile Polis aracına saldırıda bulunuldu. Olayda 14 polisin şehit olduğu haberini öğreniyoruz.

13 gün önce yine aynı bölgede polis aracına teröristlerce silahlı saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Son iki gündür yaşanan asker ve polislerin şehit haberleri, bazı il ve ilçelerdeki halkın tedirginliği, terör örgütünün yoğunlaşan eylemleri insanlarımızın ve ülkemizin geleceğini düşündürmeye başladı.

Sağduyuya davet edilen insanlarımızın, sabırlarını taşıracak sözleri kullanan siyasilerin de en az halkımız kadar duyarlılık göstermelerini bekliyoruz.

Ülkemizde çıkarılan karmaşa ve terör olaylarını, dünlerden başlamak üzere bugünlere nasıl geldiğini iyi okumak gerekiyor.

Komşu ülkelerimizde yaşanan olaylara Türkiye olarak nasıl baktığımızı ve bu olayların günün birinde kendi ülkemize de sıçrayabileceği konularını iyi okuyabildik mi?

Ülkeyi yönetmeleri için gönderdiğimiz siyasetçiler başta olmak üzere, ülkede gerginlik oluşturacak konuşmalardan kaçınılmasını önemli bekliyoruz.

Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Saygı ile…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar