26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kaleler Şehri…

Osmaniye’nin Kaleler şehri olduğu her fırsatta söylenir. Yerfıstığı ürününün tescillenmesi ile birlikte “Osmaniye yerfıstığı” il dışındaki çeşitli fuarlarda tanıtılır.

Osmaniye’nin Kaleler şehri olarak konuşulması, kentteki kale sayısından kaynaklanıyor. Çukurova’nın bir parçası olan Osmaniye ili olarak tarihi ve turistik yerlerin çok olmasını düşündüğümüzde bu güzelim yerlerin korunması, restorasyon çalışmaları yapılması ve gezilebilir duruma getirilmesi noktasında nerede olduğumuzu sorgulamamız gerekiyor.

Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  Doç. Dr. Hüseyin Yayman Osmaniye’ye geldi. Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu’nun da eşlik ettiği bir takım ziyaretler gerçekleşti.

Valimiz Kerem Al başta olmak üzere Bakan Yardımcısı tarihi ve turistik yerleri gezerken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl’da bilgilendirmeler yaptı.

Toprakkale ilçemizdeki kalenin gezilmesi sırasında, Bakan yardımcısı önümüzdeki yıl bu kalede restorasyon çalışmaları yapılması konusunu gündeme getirdi.

Toprakkale kalesinde şu anda elektrik olmadığı için içme suyu sıkıntısı da yaşanıyor. Kale girişindeki tuvaletler su olmadığı için çalışmıyor. Kaleye ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler tuvalet gereksinimlerini çalılıklar arasında gidermeye çalışırken, su olmaması ayrı bir sorun olarak ortaya çıkıyor.

Kalenin burcuna bayrak dikip dalgalandırmak değil, önemli olan buraya gelen insanların tuvalet gereksinimlerinin karşılanabileceği sorunu ortadan kaldırmaktır.

Bakan Yardımcısı kaleyi gezerken sadece güzelliklerini görüp inceledi. Bu arada Milletvekillerimizin kaledeki elektrik ve su sorunlarını dile getirdiklerini ümit ediyorum.

Şu anda kalenin çevresindeki otların temizlenmekte olduğunu görüyoruz.

Kente yakınlığı ile birlikte Adana, Hatay ve Osmaniye üçgenindeki kavşakta bulunan Toprakkale coğrafi konum olarak her zaman ulaşımı kolay bir kale olarak bilinmektedir.

Buranın düzenlenmesi, hatta insanların rahat edebileceği şekilde çay bahçesi, lokanta gibi hizmetlerin verilebileceği yerlerin açılması sağlanabilir.

Osmaniye’deki diğer kaleler ulaşım açısından zor gidilebilen tarihi yerlerdir. Ancak Toprakkale için bu söylenemez, üstelik ilçe belediyemize de çok yakın yerde bulunmaktadır.

Bu kalede yapılacak olan çalışmalarla birlikte Belediye bünyesinde bir takım işletmeler açılarak, insanların hizmetine sunulması sağlanabilir.

Toprakkale kalesindeki elektrik kablolarının çalınması olayı, burada bekçi sorununu da gündeme getirmektedir. Tek kişi ile korunması olası olamaz!

Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Yayman, sadece Toprakkale kalesini değil, diğer tarihi ve turistik yerleri de gezip inceledikten sonra kentin güzelliklerine hayran kaldığını dile getiriyor.

Kastabala antik kentine ulaşım için yıllar öncesinden bu sütunlarda yazdığım bir konuyu yeniden anımsatmak istiyorum.

Osmaniye şehirler arası otogarın yanından başlamak üzere Kastabala antik kentine raylı sistemle ulaşım sağlanması ile yerli ve yabancı turist akını sağlanabilir.Yeter ki yetkililer ve yöneticilerim istesin, insanlara hizmet etmeyi kafanıza koymuşsanız, yaparsınız!

Sözde değil, öze bakmak en doğru olanıdır, saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar