26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5688
EURO34.952
ALTIN2443.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kaldırım taşları

Osmaniye kent merkezindeki kaldırım taşlarının yerinden oynamış veya sökülmüş olduğu gördüğümde üzülüyorum.

Kaldırımda yürürken yerinden oynayan taşların arasındaki birikinti sular bacaklarımıza sıçrayıp kirletiyor. Bazı kaldırım taşları da o kadar çirkin görünümde ki, bunların durumunu görmeyenlerin duyarsızlığına da üzülüyorum.

Belediye kaldırım taşları döşemiş, gün olmuş esnaf kaldırım taşlarını yerinden oynatmak suretiyle işyerine içme suyu, elektrik veya bir başka hizmet götürmek amacı ise sökmüş. Ama sökülen yerlerdeki taşlar aynı özenle döşenmemiş.

Doğalgaz döşemesi yapılmış yine aynı özenle taşlar yerlerine yerleştirilmemiş.

Küçük esnafı bir kenara bırakalım, bir banka şubesi düşünün ki, giriş kapısının önündeki kaldırım taşları yerinden oynamış, kaldırım adeta deve sırtına dönmüş durumda iken bu bankanın yetkilileri veya çalışanları bu durumu nasıl göremiyorlar anlamakta zorlanıyorum.

Bankanın Müdürü bu çirkin görüntüyü anında görebilmeli ve kendi olanakları ile yaptırmasının gerektiğini düşünüyorum. Özel bir bankanın giriş kapısının önündeki kaldırım taşlarının düzenlenmesinin de Belediye’den beklenmesi yerine soruna küçük bir masrafla çözüm bulunabileceğini düşünüyorum.

İşyerlerinin girişlerinin önündeki bozulan yol veya kaldırım taşlarını düzenli olarak tamir etmeyen esnafların müşterilere karşı nasıl hizmet verdiği aklıma geliyor.

Böylesi durumlar eğer bir banka şubesi önü ise burada daha fazla yorumlar aklıma geliyor. Böylesi bankalar işyerlerinin girişindeki düzensizliği sağlıklı hale getirme zahmetinde bulunmuyorlarsa, müşterilerinin sorunlarına nasıl çözüm getirecekler diye aklıma geliyor.

Kent merkezindeki bozuk veya yerinden oynamış kaldırım taşlarının görünümleri içler acısı olarak vatandaşların dikkatini çekerken, Belediye’nin en kısa sürede böyleyi kaldırımları belirleyerek çözüm yollarını bulmalarını bekliyoruz.

Kaldırımların ortasına yerleştirilen elektrik trafolarının üzerinde Nergis satışları yapılıyor, kilimler konuluyor, lokantaların boş yemek tepsileri ile işgal ediliyor. Bu trafolar böylesi işe yararken, görme engelliler ve bebek arabası ile kaldırımda yürüyen kadınlar için ise sorun oluşturuyor. Bırakın görme engelliyi, bebek arabası taşıyan kadınları, normal insanlar için bile tehlikeler oluşturduğunu görüyoruz.

Daha önceki yazılarımda da gündeme getirdiğim gibi, kaldırımların orta yerindeki bu trafoların daha uygun yerlere konulması veya yeraltına indirilmesi gibi bir proje neden düşünülmüyor?

Yüksekten giden elektrik ve telefon kabloları bile yeraltına indirilirken, kaldırımlardaki bu çirkin görüntülere neden bir çözüm yolu bulunmuyor?
Kaldırımların işgal edilmesi nedeniyle yoldan gitmek zorunda kalan vatandaşların herhangi bir kaza geçirmesi sırasında sorumlunun yaya vatandaş olduğunu düşündüğümüzde, asıl sorumlunun kaldırımı işgal edenler ile buna göz yumanların olduğunu anımsatmak istiyorum. Sorunsuz kaldırımlarda yürüyebileceğimiz günler umudu ile, saygılar…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar