19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5741
EURO34.6794
ALTIN2501.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kaldığı yerden…

Osmaniye’deki yerel gazete dağıtıcılara geçtiğimiz yıl düzenledikleri hafta sonu kahvaltılı buluşma toplantılarına yeniden başladılar.

Kentteki yerel gazetelerin dağıtıcılara Cumartesi günleri, görevlerini tamamladıktan sonra bir araya gelerek masrafları paylaşmak sureti ile kahvaltıda buluşuyorlardı.

Sabahın erken saatlerinde kalkarak gazetelerini dağıtarak çeşitli olaylara da tanık olan bu insanlar, hafta sonlarında resmi kurumların kapalı olması nedeniyle dağıtım işlerini erken saatte bitiriyorlardı.

Gazetelerinin dağıtımlarını bitirenler belirlenen bir yerde buluşuyor, ceplerindeki paraları ortaya koyarak paylaşım ve katılımcılık içerisinde aldıkları yiyeceklerle  sohbet ortamında kahvaltılarını yapıyordu.

Gazete dağıtıcıları yaşadıkları olayları anlatıyor, bir haftalık yorgunluklarını birbirleri ile yaptıkları sohbetlerle unutmaya çalışıyorlardı.

Sadece gazete dağıtıcılarının ve çalışanlarının katıldığı bir kahvaltılı buluşma haline dönüşmüştü.

Sosyal paylaşım sitelerinde bu olayın paylaşılmasının ardından, bazı isimler olaya katılmak istiyor, bir hafta sonu masraflarını karşılayacağını belirterek birlikte olmak istiyordu.

Yerel gazetelerin dağıtıcılarının birlikteliği, sadece güzel bir sohbet ortamında yenilenlerin çok güzel kahvaltılıklardan oluşması da önem taşımıyordu.
Bazı anlarda birkaç sigara böreği ve simitle çay bile olduğu oluyordu.

Yaz mevsimi günlerinin yaklaşması ve bazı nedenlerle gazete dağıtıcılarının hafta sonu kahvaltılı buluşmaları yapılmaz olmuştu. Birbirleri ile sadece cadde ve sokakta karşılaşıp selamlamakla günleri geçiyordu. Ama onlar da yeniden bu geleneğin devam etmesini istiyordu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, her sabah kendisine gazete getiren dağıtıcıları bir gün makam odasında bir araya gelirdi. Onlara bu kez çay yerine kahve ısmarlamıştı. Gazete dağıtıcıları Turunç’un sabahın erken saatinde kahve ısmarlaması olayının altında bir şeyler yattığını düşünerek sordular.

Turunç, Cumartesi günleri yapılan kahvaltıda buluşma olayının yeniden yapılmasını istiyordu.

Gazete dağıtıcıları da o günleri özlediklerini belirterek fikir alış verişinde bulundular ve buluşma yeri düşünmeye başladılar.

Bazı öneriler geldi, ancak herhangi bir yerel gazetenin matbaasının önünde yapılmış olsa, diğerleri farklı yorumlayabilir diye düşündüler.

En iyi herhangi bir gazetenin matbaasının önünde yapılması yerine farklı bir yer arayışına girdiler.

Turunç’un bir önerisi oldu, o da Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD)’da yapılmasıydı. Öyle geniş olmasa da OŞYAD’ta yeniden başlatılması düşünülen hafta sonu kahvaltılı buluşma gerçekleştirilecekti.

İlk buluşmanın anısına Turunç kahvaltı masraflarını karşılayacaktı. Cumartesi günü gazete dağıtıcıları OŞYAD’ta buluştu.

Çaylar bardaklara konuydu, masanın üzerindekiler yenildi, içildi. Sohbet ortamında geçen sürenin ardından gelecek hafta yeniden buluşmak üzere vedalaşıldı.

Olayın en güzel yanı ise; gazete dağıtıcıları Osman Turunç’un katkıları için teşekkür ederken, Turunç’ta dağıtıcıların kendisini kırmayıp bir araya geldikleri için teşekkür ediyordu. Samimi ve içten bir ortamda buluşmak, ne güzel değil mi? Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar