29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İz karmaşası…

Bir halk deyimi vardır, hatta bunu devlet yöneticilerimizden bazıları bile söylemiştir; “At izi, it izine karışmış!”diye.

Bir ülkedeki vatandaşların yaşanabilecek veya yaşanmakta olan olumsuz toplumsal olaylar karşısında birlik ve beraberliğini sağlamak için, başta ülkeyi yönetenler tavırları ve konuşmaları ile önderlik etmelidir.

Bir ülkede yaşayan değişik uyruklu insanlar olabilir, ancak vatan topraklarını savunacak olan, sosyal, ekonomik ve terör gibi olaylar karşısında birliktelik sağlayacak olan ülke vatandaşı olduğu gibi, devlet yöneticilerinin de omuz vereceği insanlar ülkelerinin vatandaşlarıdır.

Kurtuluş savaşı sırasında yaşanan olaylardan ve bu vatan topraklarının kazanılması için ayrım yapılmadan bir araya gelen insanların verdiği mücadele ve can kayıplarının yaşandığı süreci anımsamalısınız!

Birkaç yıllık koltuğunu koruma sevdasına; geçmişindeki tarihsel mücadeleyi unutarak, günü kurtarma adına siyasilerin önünde virgül gibi eğilenlerin veya kendi ekonomik yaşantılarını düşünenlerin öldükten sonra bu dünya da mezar taşlarının başının dışında  kalmayabilir!

Siyasal iktidar kendi hazırladığı eğitim-öğretim sistemindeki projesi ile okulların bir çoğunu “İmam-Hatip okulu” yaptı. Okulların isimleri değişince dinsel eğitimler diğer okullardan farklılık olup olmadığını öğrenci velileri daha iyi bilirler!

Cuma namazına giden devlet yöneticileri, Cami çıkışında siyasal konuşmalar yaptılar, kendilerinin dışındaki siyasi partilerin aleyhinde konuştular. İktidarın bazı yerel yönetiminin başındakiler ile kamudaki bazı Müdürler “Atatürk” ile ilgili “sakıncalı(!)” gibi davranış içerisine girdiler. Duvarlarındaki resimleri, bazı yerlerde anıtlarını kaldırdılar. 

Hiçbir iktidar döneminde rastlanmayan; kamu kurumlarındaki “T.C. ibaresi” kaldırıldı, bugünlerde bile bazı Belediye binalarında yeniden konulması için Meclis üyeleri arasında yapılan oylamada, kabul edilmeyen, hatta giriş kapısında “T.C” ibaresi bulunmayan Belediye binalarının olduğunu öğrenmekteyiz.

Geçtiğimiz günlerde “Gaziler günü” kutlandı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde Kaymakamlıkça, şehit yakınları ile gaziler onuruna bir yemek veriliyor.

Çankaya Müftüsü Ali Gülden, mikrofonu eline alıp konuşması sırasında, şehitler, gaziler, yemekte bulunanlar ve emeği geçenlere dua edilmesi için avuçlarını açıyor ve duasını yaptırıyor.

Bu arada Kıbrıs gazisi Fikret Gökçe isimli bir vatandaşımız; “Nerede Atatürk, Nerede Mustafa Kemal, bu düşmanlık niye!”diye tepki gösteriyor.

Bu tepki bazılarına göre; provakatörlük sayılabilir ama, olayın iç yüzünü de incelemek gerekiyor ve Müftü’nün; Kurtuluş savaşı öncesi bu ülkedeki insanların camilere gidemediği, ibadetlerini yapamadığı ve Müslüman olmayan emperyalist güçlerin askerlerinin işgali altında olduğunu, bu işgali püskürterek ibadetlerin sağlıklı yaşanılmasını sağlayan liderin Atatürk olduğunu bilemiyor mu acaba!?

Önceki gün yaygın medyadaki haberleri okuyanlarınız anımsarlar. İstanbul Pendik’deki orman yangını ile Tuzla’daki  kimya fabrikasındaki yangın, terör örgütü tarafından yapılmış. Yetkililerin Medyaya verdiği bilgilerde terör örgütünün ismi de verilerek, reklamının yapılması ile birlikte “meşrulaştırma” sözlerinin arkası düşünülmüyor!

Birlik, beraberlik, bütünlük içerisinde vatandaşların tek yürek olması isteniyorsa; “Önce BABA’nın Baba olması, evlatlar arasında ayrım yapmaması” ön plana çıkar!

Baba; babalığını bilmezse, evladı tepki gösterir ve babayı öldürebilir de! Bu konudaki yazılarımı ileriki günlerde paylaşmak üzere, esen kalın…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar