25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5353
EURO34.9792
ALTIN2432.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İyiye Güzele…

İyi olandan yana olur, güzel olanı sever, çirkinliklerden uzak dururuz. İnsanoğlunun doğasında vardır böylesi bir davranış biçimi.


İyi olandan yana olurken, kötünün karşısında olmak her insanın istekleri arasında yeralır.


Herkes iyi bir arkadaş, iyi bir eş, iyi bir Belediye Başkanı, iyi bir Başbakan, iyi bir Cumhurbaşkanı ister. Yani kişiler çevresindeki herkesin iyi olması dileklerinde bulunur.


İyilerin zıddı olan kötülerden yana olanlar olur mu? Yani kötüleri sevenler kimler olabilir diye düşündüğümüzde ise, “yaşasın kötülük!”diyenlerin bile kötüleri sevdiğini göremeyiz.


Şimdi siyaset zamanı, seçim çalışmaları ile birlikte Belediye başkan Aday adayları boy göstermeye başladı.


Bir Belediye başkan aday adayı cep telefonuma mesaj çekmiş. Tarihinden itibaren Osmaniye Belediye Başkan aday adayıyım, desteğinizi ve dualarınızı bekliyorum.


Güzel bir istek, güzel olanı herkes sever ama, o aday adayının aday olabilmesi için ne yapabilirim? Kendi partisinin adayı olmayan kişi o aday adayının aday olabilmesi için bir şey yapabilir mi?


Dualarımızı da bekliyormuş, bu güzel işte. O Belediye başkan aday adayının aday olması için dua ederiz. Ederiz ama, siyasette yalan ve yanlışlar vardır. Bu kişi dini neden siyasete alet etmeye çalışıyor, bunu bir anlatsa bizlere.


Şimdiden dini siyasete alet ederek çalışmalara başlayan bu kişi, aday olduğunda daha neler söyleyecek, isteyecektir. Bir de Belediye başkanı seçilirse daha da farklı olayların yaşanabileceğini düşünüyorum.


Güzel olanı severiz, iyiden yanayız, çirkinin ve kütünün karşısındayız. Osmaniye’nin kalkınması ve gelişmesi için Belediye başkanlığına aday adayı olarak kendilerini kamuoyuna açıklayanların ne derece ciddi olduklarını halkımız izliyor ve gözlemliyor.


Önce halk arasındaki davranışlarına, el sıkıp, selam vermelerine, halkla ilişkilerine bakıyor. İyi siyaset yapmak demek halkı iyi yönetmek veya yönettiği kenti geliştirmek veya kalkındırmak anlamına gelebilir mi?


Biz ne yöneticiler gördük, okumuş diploma sahibi olmuş, yöneticilikler yapmış. Ama gel gör ki isteği görevin kendisine verilmesi ile birlikte bocalayarak halkın isteklerine yanıt veremediği gibi, işin içinden çıkılması zor durumları oluşturmuş, insanlar yanıldıklarını anlayınca da yeni yöneticiler arayışı içine girmişler.


Osmaniye’de bugün böyle bir ortamın içerisinde, yenilik ve kentin sorunlarına iyi çözümler bulabilecek yönetici arıyor. Mevcut yönetimin başındakinin iyi veya kötü yönettiği noktasına girmek istemiyorum.


Görünen ve bilinenleri halkımız daha iyi tahlil edecektir. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimlerde denenmişler mi yeniden denenir, yoksa denenmemişler mi denenmek istenir bunu da süreç gösterecektir.


Ortaya konulan sandıktan çıkacak olan sonuçları birlikte göreceğiz, seçim sonuçlarını da bu sütunlarda sizlerle paylaşacağız. Ciddi aday adaylarına başarı dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar