25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İyi mi, Güzel mi!?

Nihayetinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini de gerilerde bıraktık. Sonuçlar; iyi mi,Güzel mi oldu!?diye yorumları duyup görmekteyiz.

31 Mart seçimlerine göre Ekrem İmamoğlu oy oranını artırarak sandıktan çıktı. Binali Yıldırım’ın ise bu seçimde oy oranında düşüş yaşandı.

Aslında topyekün 23 Haziran seçimleri için yoğun çalışmalar yapılmıştı. Sonuçta sürekli eleştiri yağmuruna tutulan, hatta kazanması halinde “çalıştırılmayacağı” gibi sözler söylenilen İmamoğlu yine galip çıktı.

Şimdi AKP iktidarı ve onun destekçisi MHP liderinin başını ellerinin arasına koyup “nerede hata yaptık!?”diye düşünmeleri zamanıdır.

Pazar günkü seçimlerde Ak Parti adayı Binali Yıldırım’a yüzde 9 fark atarak, yüzde 54,03 gibi bir oranla Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı.

Bu arada İstanbul Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını geriye dönük araştırdığımızda, 1984 yılında Bedrettin Dalan yüzde 49,7 oy oranı ile kazanmıştı.

1994 yılında ise Recep Tayyip Erdoğan yüzde 25,2 oranı ile seçimi kazanmıştı. İmamoğlu ise 2019 yılında geçmiş yıllardaki oranları geride bırakarak yüzde 54,03 oranı ile seçimi kazanan aday oldu.

Seçim sonuçları yasağının sona ermesinin ardından saatler 21.20’yi gösterirken ilk açıklama Ak parti Adayı Binali Yıldırım’dan geldi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Şu an itibarıyla seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum." dedi.

Diğer açıklamalara bakıyoruz: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir”

Her seçim sonrasında “Erken seçim” isteklerinde bulunan Bahçeli ise bu kez farklı sözler kullandı. MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamasında, "Sandık demokrasinin namusudur ve herkes saygı duymalı. Yeni bir erken seçim bahsi açmak ülkemize yapılacak en büyük kötülükler arasındadır" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mustafa Yeneroğlu, seçimlerin ardından Twitter hesabından;  “Ahlâkî üstünlüğü kaybettiğimiz için İstanbul'u kaybettik Samimî öz eleştiri yaparak yeniden ümit olabiliriz.

Bunun için geçmişi ve mitleri bırakıp geleceğe ve gençlerin hayallerine bakmalı, rasyonalite, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve temel haklara odaklanmalıyız.”dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını 23 yöneten Melih Gökçek ise sosyal medya hesabından, “Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı.

Tebrik ediyorum. Melih Gökçek olarak her zaman şunu söylemişimdir... Halka rağmen siyaset yapılmaz. Madem ki millet böyle bir karar verip siyasetimizdeki yanlışları görüp yolumuza devam etmeliyiz. Bir müsibet bin nasihattan evladır" diye yazdı.

31 Mart yerel seçimleri, ardından 23 Haziran İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde Büyükşehir Belediyelerini kaybeden AKP iktidarına, vatandaş bir uyarı yapmış olamaz mı? AKP bu uyarılara önem vermeli, oturup düşünmeli.

Aday seçimi, seçim çalışmalarındaki kampanya dili, sloganlardaki sözler, Medya üzerindeki öteleme ve yandaşlık, ekonomik yaşam ve benzeri olaylar masaya yatırılmazsa AKP’nin sonu da ANAP gibi olabilir. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar