18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5032
EURO34.8328
ALTIN2485.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İyi günler çocuklar!

Okullar tatil oldu, öğrenciler karnelerini aldılar. Yaz mevsiminin sıcaklığı ile birlikte tatile giren öğrencilerin karnelerinde zayıfı olanlar üzülmüş, notları iyi olanlar ise sevindiler.


Zayıf not almak, eğitim ve öğretimin sonu değildir. Zayıf karne getirmek bu zayıfları kurtaramayacağınız anlamına gelmez.


Anne ve babalara karne notları konusunda önemli görevler düşüyor. Çocuğunuz zayıflı karne getirdi diye onlara kızmayın, üzmeyin ve kalbini kırmayın. Özellikle de gençler için karnelerindeki notlarından dolayı üzmeniz halinde onarılması zor yaralar açabileceğinizi düşünerek çocuklarınızın üzerine fazla gitmeyin. Zayıf notları çalışarak kurtarabileceğini söyleyin çocuklarınıza.



Aynı zamanda karnesinde zayıfı olmadan, hatta teşekkür getiren çocuklarınızı da başkalarının çocukları ile kıyaslamayın, onları şımartmadan başarılarının devamını dileyin.


Aşırı sevgi ve aşırı kızma olayları çocuklarınıza farklı tepkileri ortaya çıkarabilir. Çocuğunuzun karnesinde zayıfı varsa, komşunun çocukları ile kıyaslamadan ve üzmemeye özen göstererek konuşmalısınız.


Eğitim ve öğretimlerini çocuklarınızın hangi koşullarda yaptıklarını düşünmelisiniz. Çocukların zayıflı karne getirmelerinin nedenlerini iyi düşünmelisiniz. Gerektiğince ilgi  gösterebildiniz mi? Okula gidiş gelişlerinde hangi koşullarda gitti? İhtiyaçlarını zamanında karşılayabildiniz mi? Aile ortamı nasıldı, anne-baba olarak ve kardeşleri ile ilişkilerinde sağlıklı bir aile ortamında derslerine çalışabildi mi? Tüm bu nedenleri kafanızdan bir film şeridi gibi geçirdikten sonra çocuğunuzla notları konusunda konuşmaya başlamalısınız.


Çocuklar karnelerini aldı, tatil başladı. Yayla ve deniz mevsimi de bugünden itibaren başlayacaktır.


Zorkun yaylası başta olmak üzere geçtiğimiz yıllarda yaylalarda barakalarından dolayı ceza alan vatandaşlarımızın durumu merak ediliyor.


Çıkarılacak olan kanun maddesi ile yaylalardaki bara ve evlerin sahiplerine oturma belgesi verilmesi gündemdeydi, bunu yayla sakinleri merakla bekliyor.


Bu yaz mevsiminde yaylalardaki evlerin veya barakaların durumlarının nasıl olacağı konusunda yetkili ağızlardan vatandaşımız açıklama bekliyor. Osmaniye milletvekili Suat Önal, yaylalardaki sorunların çözülmesi ile ilgili geçtiğimiz yıl sevindirici konuşmalar yapmıştı. Bu sorun bugün hangi durumda ve ne şekilde çözümlenecek?


Yaylalardaki barakaları için aldıkları para cezasını taksitlendirip hala ödeyenlerin yanında bir de ödeme zorluğu çekenler var. Tapusu olmayan evlerin durumu ve korkusuz oturabilmenin yöntemlerini vatandaşımız merak ediyor.


Bu konuda yetkili ağızlardan, yayla sakinleri adına açıklama yapılmasını bekliyoruz.


Yazımın sonunda tüm öğrencilerimizi kutlar, karnelerindeki zayıflarından dolayı kendilerini üzmemelerini, zayıfların da bir gün kurtarılabileceğini belirtir, başarı ve sağlıklı günler dilerim…saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar