26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4828
EURO34.8339
ALTIN2442.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İyi Bayramlar

Yarın Kurban Bayramının ilk günü, 9 günlük tatil nedeniyle geçtiğimiz Cuma günü akşamından sevdiklerine kavuşmak için yollara düştü insanlar.

Kilometrelerce yol katederek memleketlerine gelirken, kimisi anne-baba-kardeşlerini, kimisi eş ve çocuklarını, kimileri de yakın akraba ve arkadaşlarına kavuşabilmenin özlemiyle yola çıktılar.

Kurban Bayramı sonunda yeniden evlerine dönecekler, yollar yine trafik karmaşasından geçilmeyecek. En üzücü olanı da trafik kazaları ve giden canlar, sakat kalan insanlar olacak.

Yetkililer her ne kadar bayram tatillerinin dönüşlerinde yoldaki trafik seyrine dikkat etmelerini anımsatsalar da, yolculuk hali işte, yine de üzücü kazalar oluşmasının önüne geçilemiyor.

Bayram sonunda Hac’tan dönen insanları da sevdikleri özlemle bekleyecekler. Hacılar karşılanacak, sarılıp ağlaşacak insanlar. Sonrasından eve gelindiğinde zemzem suları, hurmalar ve tespihler hediye edilecek.

Hacı’lar başlayacak gittikleri kutsal topraklarda yaşadıklarını, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla hep birlikte aynı alanda buluştuklarından sözedecekler.

Kabe’nin çevresinde dolaşırken dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla yan yana olduklarından mutluluk duyduklarından sözecekler. Bu da gösteriyor ki, insanların milliyetleri ve dillerine bakılmaksızın bir inanç uğruna insanlar aynı ortamda barış içerisinde yaşayabiliyorlar.

Ülkemizde de aynı şekilde yaşayabilme ortamı varken, bazı art niyetli kişilerin ortaya attığı ‘bölücü’ anlayışlarla  insanlar ayrıştırılmaya çalışılıyor.

Çevre ülkelerden örnek alarak, son olarak Suriye’deki yaşanan olaylardan ders çıkarmak suretiyle vatan topraklarımıza, birlikte yaşadığımız mahallemiz insanlarına ve ülkemiz bütününde yaşadığımız insanlarla barış ve huzur içerisinde yaşamak varken, bölmek ve parçalayıp yutmak isteyen zihniyetin oyunlarına gelmememiz gerektiğini iyi okumamız gerekiyor.

Bayramların dostlukların yenilendiği, kardeşliğin perçinlendiği, özlemlerin giderildiği, barış içerisinde yaşanması gereken önemli günler olduğunu bir kez daha anımsatarak, Kurban Bayramınızı kutlar, sağlık, mutluluk, barış dolu güzel günlerde başarılar dilerim. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar