27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İstenirse oluyormuş!

Bu sütunlarda dile getirdiğim kentimizin sorunlarının yetkililer tarafından çözümlenmesi beni mutlu ediyor.

Bu tür güzel hizmetler, duyarlılık gösterilmesi ve sorunların çözümlenmesinde halkımız adına mutlu oluyorum.

Vatandaşlar ne kadar sorunsuz kentte yaşarlarsa, ben de o kadar sorunları anlatmamı isteyen telefonların sayısının o kadar azalacağını biliyorum.

Dr. Ahmet Alkan caddesi üzerindeki bir bankanın önündeki logar kapağı ile ilgili sorunu dile getirmiştim. Asfalt seviyesinin altında kalmış olması ve yerinden oynaması sorununun çözümlenmesini istemiştim.

Dün olay yerinden geçiyorum, yetkililer sorunu çözümlemeye çalışıyorlar ve çözümlediler. Duyarlılık göstermelerinden dolayı ilgililere teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.

Şimdi bir kez daha kent merkezindeki Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’na gelmek istiyorum.

Allah aşkına! Osmaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü ile Belediye Başkan yardımcılarından biri ile Belediye Meclis üyelerinden bir kaçı bu parkımızı bir ziyaret etme zahmetinde bulunabilir misiniz?

Bankaların (ATM)’lerinin yanından girerken orada kaldırımı işgal etmek zorunda kalan ATM’lerde işleri olan vatandaşları izleyin. Ardından parka geçmeye çalışın. Yeşilliği kalmayan çiçekler ve ağaçlarla karşılaşacaksınız.

Bir de toprak yığınını göreceksiniz. Bu tümsek düzlenemez mi?

Yıllardır kendi kaderine terk edilen parkın ortasındaki havuzu göreceksiniz. Buraya yapılan yatırımın her kuruşunda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olduğunu sanırım orayı gördüğünüzde aklınızın bir kenarından geçireceksiniz!

Parkın içerisini dolaşın, parke taşı döşenmiş ve toprak parçasını görmekte zorlanacağınız bir park göreceksiniz.

Bakım, onarım ve düzenlemeden uzak olan bu parkımıza günde çok sayıda vatandaşımız gelirken, özellikle il dışından gelen insanların tepkilerini de duyabileceksiniz!

Bir kente gelen vatandaşlar özellikle parkları görmeyi ve burada oturup dinlenmeyi önemserler. Değişik illere giden ve parklarında oturup dinlenmek isteyen insanlar gördükleri güzellikler veya çirkinlikler karşısında öncelikli olarak Belediye Başkanı’nın adını ve siyasi partisini öğrenmek isterler.

Eğer gördükleri karşısında güzellikler varsa eğer o yerleşim biriminin Belediye Başkanı olumlu tepki alırken, aynı zamanda partisi de aynı derecede olumlu tepki görür.

Osmaniye’mize diğer illerden gelen bazı vatandaşlarla sohbetlerimde, yaşadıkları ilçelerde bile böylesine bakımsız bir park bulunmadığı yönündeki konuşmalarını daha önceki yazılarımda okurlarımla paylaşmıştım.

Bir kez daha Belediye’mizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne öneriyorum. Lütfen; kentimiz, kentte yaşayanlarımız ve dışarıdan gelen insanlarımız için parkımızın düzenli, sağlıklı ve adına yaraşır şekilde olmasını istiyoruz.

Parkın orta yerindeki havuza da ya su verilmeli, ya da o alana çocuklar için salıncak ve benzeri oyuncaklar yerleştirilmeli, ya da içerisi doldurulup çiçekler dikilmelidir. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar