24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5766
EURO34.9195
ALTIN2436.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İşleri sağlam mı?

Dün yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Osmaniye’de ekonomik sıkıntılar nedeniyle işyerlerini kapattığını, kiralık işyerlerinin çoğaldığını, esnafın siftahsız kepenk kapattığını yazdığım bu sütunlarda şimdi de bir başka olayı paylaşmak istiyorum.

İl dışına bir paket gönderecektim, kargo ile göndermek istedim. Önce adını sık duyduğum bir kargo firmasının telefonunu internet üzerinden buldum. Osmaniye şubesini telefonla aramaya başladım. İki telefon numarasının biri sürekli meşgul çalıyordu. İkinci telefon numarasını aradığımda ise bunun faks olduğunu anladım.

Birkaç kez aynı telefonları arayıp durdum, meşgul çalan telefona bu kez bakan görevli yoktu.

Bu kargo firmasından vaz geçip yeniden internete girerek bir başka Kargo’nun telefon numarasını aldım. Bu kez burayı aramaya başladım, karşıma çıkan bayan görevli “İstiklal Şubesi” diye yanıt verdi.

Bir kargo gönderimin olduğunu, gelip alıp alamayacaklarını sordum. Telefonun karşısındaki görevli bayan, benim bulunduğum adrese  kendilerinin bakmadığını, 7 Ocak şubesini aramam gerektiğini söyledi. Kendilerinin o şubeye haber verip veremeyeceklerini sorduğumda, sadece telefon numarasını verebileceğini, benim o şubeyi aramam gerektiğini söyledi.

Bu kez 7 ocak şubesini aradım, karşıma çıkan görevliye adresimi verdim. Karşımdaki görevli bayan gönderimin ne olduğunu, içinde neler bulunduğunu sormaya başladı. Görevlinin sorularını yanıtlayıp en ince ayrıntılarına kadar adresimi verdim.

Kargonun ne zaman gelip alınacağı konusunda ise kesin bir saat veremiyorlardı. Ona da sessiz kalıp görevlilerin gelip kargo paketini almalarını beklemeye başladım.

Reklamlarına gelince en cazip sözcükler kullanırlar, hızlı ve sağlıklı hizmetlerden sözederler. İstenildiği yerden alınacağını ve gönderileceğini söylerler. Olayın içine girdiğimizde ise reklamlarında söylemedikleri gibi olduklarına tanık oluruz.

Bazı önemli işyerlerinde telefon çaldığında anında olmasa bile kısa sürede bakılması gerektiği önemlidir. Dakikalarca telefona bakılmaması çok az anlarda yaşanabilir. Kaldı ki kargo firmalarında telefonlar çalışan personelin yanı başında bulunmaktadır.

Osmaniye’de birkaç yıl önce yaşadığım bir kargo olayını da burada anımsatmak istiyorum. Pazartesi günü kargo firmasını arayıp 5 ayrı kolimin bulunduğunu anlatarak gelip almalarını istedim. Saat: 17.00’den sonra gelebileceklerini söylediler ve o gün saat: 23.00’e kadar bekledim.

Salı günü sabahleyin yine aradım, geleceklerini söyledikleri halde yine gelmediler. Çarşamba, Perşembe  ve Cuma günü her sabah aradığım halde gelip almamışlardı.

Sözkonusu kargo firmasının internet adresine bu olayı anlattım, mesaj gönderdim. Aradan iki dakika geçmeden İstanbul merkezinden telefonla aradılar, ardından Osmaniye şubesi aradı. Özür diliyorlardı, unuttuklarını söylüyorlardı. Pazartesi ile Cuma günü arasında gelip almadıkları kargo için özür dilemekle iş bitiyor muydu?

Sanırım bunların karnı tok olsa gerek. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar